Sæt spor med FABtown
Foto: Lene Ørnbøl Larsen
FABtown giver deltagerne på Spejdernes Lejr 2017 muligheden for at løse problemstillinger sammen med virksomheder.

FABtown

FABtown er innovationens og fremstillingens by.

Den primære målgruppe er seniorer og de største spejdere, ledere og jobbere, som vil være med til at sætte seriøse spor i Sønderborg - og i verden.

Her bliver mulighed for at løse opgaver og være med til at udføre dem. Der skal bygges stort og tænkes i nye baner. Det er spejdersløjd i stort format. Der vil være ny teknologi. I FABtown skal der skal løses spejderopgaver både spejderopgaver og opgaver, som erhvervslivet stiller.

  • BUILD sætter spor ved at bygge faciliteter i og nær lejrområdet for fremtidig benyttelse i Sønderborg Kommune - og bagefter i hele spejderlandet. 
  • SOLVE sætter spor ved at skabe løsninger for eksterne partnere. Der skal løses problemstillinger, som ikke er spejderrelaterede. 
  • SCOUT sætter sport ved at skabe løsninger i spejderverden. Har din klan en idé til, hvordan vi kan udvikle noget smart spejderværktøj, eksempelvis et nyt brændebesparende komfur eller en smart måde at bygge et tårn på, er SCOUT stedet hvor det er muligt at prøve det af.
  • MAKE er stedet, hvor alt værktøj til at skabe med findes af spejderne - teknologien er samlet her - sammen med limpistoler, tusser og håndværktøj. 

Har du en idé til en udfordring, deltagerne i FABtown kan arbejde med, kan du kontakte de ansvarlige på e-mail her.