Hvis du vil dække Spejdernes Lejr
Foto: Mads H. Danquah
Her kan du finde kontaktoplysninger samt grundlæggende information om lejren til brug for pressen.

Presse

Daglig pressekontakt er:

Kommunikationskonsulent Rasmus Kjølby
Tlf. 2491 7017
rk@sl2017.dk

Spejdernes Lejr kort fortalt

Spejdernes Lejr 2017 forventes at blive Danmarks største spejderlejr. Lejren arrangeres af de fem danske spejderkorps i foreningen Spejderne: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Den bliver afholdt den 22. juli til den 30. juli 2017 på Kær Vestermark i udkanten af Sønderborg i tæt samarbejde med Sønderborg Kommune.

Lejrens vision er “Vi sætter spor” – det gør vi i os selv, hinanden og omverdenen. Det betyder, at lejren skal være et sted, hvor man som spejder udvikler sig, hvor man oplever, at i samlet flok kan man mere – og i forhold til omverdenen, at spejderne bliver bevidste om fx bæredygtighed og fremmede kulturer. Vi vil med andre ord lave en lejr, der ikke bare er stor – den skal også uddanne og udvikle deltagerne.

Under hele lejren bliver der tilbudt aktiviteter for deltagere i alle aldre - hovedmålgruppen for Spejdernes Lejr er 10 til 17-årige.

Lejrens budskab

Spejdernes Lejr er et fælles projekt for alle spejdere i Danmark – og udtryk for en bevægelse, hvor man arbejder tættere sammen. Derfor er lejrens budskab, at Spejdernes Lejr er ”Danmarks stærkeste fællesskab”. Et fællesskab, hvor både spejdere og ikke spejdere er velkomne.

Logoets symbolik

Logoet er en jordklode, der viser både omverdenen og verden.

”Vi sætter spor” er det gennemgående tema – og viser i logoet de spor, vi sætter i os selv, i hinanden og i omverdenen.

Kompasnålen angiver, at vi navigerer og styrer vores liv i den retning, vi mener er bedst for os selv, hinanden og omverdenen.

Nålen kan også associeres med en playknap, som viser os, at vi nu har startet rejsen mod Spejdernes Lejr 2017 og mark­erer starten på nye oplevelser. 

Navnetrækket ”SL2017” skaber klar og tydelig genkende­lighed, som fungerer både lokalt, nationalt og internationalt - og som også kan skabe tydelig branding på sociale medier via #SL2017.

Se flere videoer på vores Youtubekanal - http://www.youtube.com/c/SpejderneslejrDk 

For spejdere

Nedenfor finder du en række materialer, du som spejder kan bruge i forbindelse med lejren.

Designmanual og logo

Du kan hente designmanual og logoet fra boksen til højre. Nederst på siden kan du læse de tekniske detaljer om logoet, lejrens farver og udtryk.

Logoet må frit anvendes i spejdersammenhænge. Det må til gengæld ikke anvendes kommercielt – det vil sige, at du ikke må sælge merchandise og lignende med lejrens logo uden aftale.

Har du spørgsmålet til brug af logoet, kan formand for Kommunikationsudvalget, Niels Falk kontaktes på nfa@sl2017.dk.

Hent materialer om lejren her

Tekniske detaljer om lejrens logo og design

Man kan frit indsætte variationer af navnetræk på andre udsnit af baggrunden med spor. Elementerne kan anvendes, udvikles og twistes frit indenfor nogle ganske få og enkle retningslinjer:

NAVNETRÆK – kan anvendes adskilt fra jordkloden til særlige formål, hvor midterste linje varieres. For eksempel navneskilte, funktionsbetegnelser, slogans, lokale lejrmærker eller lignende.

Navnetræk kan også varieres med andre emojis i stedet for kompasnålen. Dette kan fx anvendes til skiltning, merchandise, beklædning, kampagnematerialer, events og lignende. 

Fonte

Skrifttype 1 hedder HERMES og må kun anvendes kun til logo-navnetræk – og dette gøres centralt af KOM. HERMES er en betalingsfont, og vi fraråder at installere og anvende uautoriserede versioner.

Skrifttype 2 hedder Calibri, der anvendes til brødtekst, rubrikker, deloverskrifter og lignende. Som brødtekst anvendes Calibri 11 pkt. med en linjeafstand på 1,15. Dette er standardindstilling i mange Office-pakker. Der kan anvendes light, regular, fed eller kursiv efter behov.

Farverne

De primære farver er sort og turkis (Pantone 3262). 

Når logoet optræder i officielle sammenhænge, skal det altid optræde i disse farver eller i sort/hvid.

De sekundære farver er pink (Pantone 205) og grå (Pantone Warm Gray 6). 

De sekundære farver kan anvendes i materialer om SL2017 både som staffage-farver og til kreative variationer af logoet.

Underlejrfarver

Derudover er der identificeret særlige farver til de fem underlejre.

  • Møllen - Pantone 186
  • Slottet - Pantone 021
  • Broen - Pantone 123
  • Tårnet - Pantone 390
  • Øen - Pantone 252

Farverne kan anvendes og kombineres frit, når blot retningslinjerne for det officielle logo overholdes. Farverne må gerne gradueres og er defineret ud fra Pantoneskalaen.