Foto: Maj-Britt Nielsen
Spejdernes Lejr 2022 får besøg af mere end 350 ukrainere. Nogle bosiddende i Danmark og andre er ukrainske spejdere, som kommer til Danmark på spejderlejr. Derudover forventer Spejdernes Lejr 147 gruppe fra 37 forskellige lande.

350 ukrainere og spejdere fra 37 lande

Senest opdateret 19. juli 2022

Den 23. juli vil det vrimle ind med spejdere fra hele Danmark, men også spejdere som kommer langvejs fra. Der kommer 115 spejdere fra Ukraine til en uges spejderlejr. Derudover bliver 250 ukrainske børn og unge tilbudt at få en oplevelse som spejder-for-en-dag. 

Alt i alt bliver der på Spejdernes Lejr 2022 samlet 51 nationaliteter. De er fordelt på 147 gruppe fra 37 forskellige lande.

Spejderne er en international bevægelse med fokus på at give unge mennesker mulighed for at udvikle sine fulde potentialer som individ, som ansvarlige borgere og som medlemmer af deres lokale, nationale og internationale samfund. Det er derfor vigtigt, at Spejdernes Lejr giver spejdere fra hele verden en mulighed for at mødes og en følelse af at være en del af et globalt fællesskab.

Future Leaders er et partnerskab mellem KFUM-Spejderne og de tunesiske spejdere Les Scouts Tunisiens. Foto: Lars schnoor Riisberg