Bliv miljøreporter på SL2022
Foto: Mads H. Danquah
Kunne du tænke dig at være med til at sætte fokus på spejdernes betydning for naturen og miljøet? Så kan du deltage i et kursus med fokus på at dække miljøproblematikker og få lov til at afprøve det i praksis på Spejdernes Lejr 2022.

Deltag på lejren som miljøreporter

Senest opdateret 28. februar 2022

Spejdernes Lejr har i år temaet ”Fælles om fremtiden”, og derfor vil vi gerne sætte fokus på vores arbejde med bæredygtighed. Men vi har brug for din hjælp! Gennem vores partner, Foundation for Environmental Education (FEE), tilbyder vi dig og 44 andre spejdere at komme på et gratis formidlingskursus. Her kan du lære om forskellige former for formidling, både gennem skrift, billeder og video. som at skrive, tage foto eller video og få lov til at afprøve dem på lejren i praksis. På Spejdernes Lejr finder du en vinkel på en bæredygtig historie og formidler den historie til dine venner, familie eller et helt tredje publikum.

Hvem kan blive miljøreporter?

  • Du skal være interesseret i tage billeder, skrive tekster og/eller optage videoer
  • Du skal være 15 år eller derover
  • Du skal kunne tale og skrive på (nogenlunde) engelsk
  • Du skal kunne deltage på Spejdernes Lejr fra 23. til 31. juli 2022

FEE eller Spejdernes Lejr betaler ikke din deltagelse på Spejdernes Lejr. Det anbefales derfor primært til spejdere eller spejderledere som allerede planlægger at deltage på lejren. Det er muligt at deltage både som miljøreporter og med din lokale gruppe samtidig.

Hvad får jeg ud af at være miljøreporter?

  • Du får tilbudt et gratis online kursus med fokus på formidling
  • Du får muligheden for at sparre med andre unge under lejren
  • Du får muligheden for at afprøve din journalistspire på Nordens største spejderlejr
  • Du får et diplom for at have gennemført FEEs Young Reporter for the Environment kursus
Lejrfrivillig Margrethe Løkkegaard interviewer for SL2017 lejrradio Foto: Christian Mouridsen

Hvad skal jeg gøre som miljøreporter?

Du skal registrere dig som miljøreporter HER

Herefter skal du vælge et af FEE’s online kurser på mellem 10 og 15 timer, der blandt andet inkluderer et kursus i fotografi, videoer eller artikelskrivning. Se mulighederne HER (i afsnittet for Young Reporters for the Environment)

Udover introduktionsmøder skal du på selve lejren udvikle en historie og deltage i daglige (hvis muligt) redaktionsmøder på lejren. Du skal stå for idéen til historien, produktionen af den samt sørge for, at den kommer ud til publikum. Både Spejdernes Lejr og FEE stiller deres online kommunikationskanaler til rådighed, hvis historien passer ind i lejrens indhold og program.

Du kan læse mere om, hvilke metoder du vil lære og hvad der forventes af en miljøreporter HER