Vær med til at sætte spor
Som leder er du med til at gøre Spejdernes Lejr 2017 til en fantastisk oplevelse for tusindvis af spejdere.

Leder

Infopakker

Vi har udgivet tre infopakker, der kan hentes som PDF-fil. Bemærk, at filerne ikke bliver opdateret.

Vil du have de nyeste informationer, kan du finde dem på info.spejderneslejr.dk, der altid er opdateret 

Infopakke 1
Infopakke 2
Infopakke 3

Torsdag aften er der voksenfest. Eventet er for alle der er fyldt 18 år. 

Lederne på SL2017 er ikke bare med til at give tusindvis af spejdere en oplevelse for livet. I har også selv mulighed for at få en oplevelse med nye eller gamle venner, blive klogere og mærke oplevelsen af at være med i et stærkt fællesskab.

På lejren vil der være frie aktiviteter målrettet ledere. Der vil blandt andet være mulighed for at komme på uddannelse inden for alt fra klassiske spejderfærdigheder til mere specifikke kurser i eksempelvis ledelse.

Du kan holde dig opdateret ved at modtage Spejdernes Lejrs nyhedbrev. 

Tilmeld dig nyhedbrevet her.

Hvad skal jeg gøre som leder?

Ud over at du skal glæde dig til en fantastisk spejderoplevelse, er der nogle ting, du skal sørge for, inden I tager hjemmefra. 

Det er jer ledere, der blandt andet står for at tilmelde spejdere fra gruppen, videregive informationer om transport til lejren og andre praktiske forhold.

På siden for tilmelding kan du finde en tidslinje med deadlines for hvad I skal sørge for inden lejren starter.

Inden sommerens store spejderoplevelse, er der nogle før-aktiviteter I skal arbejde med hjemmefra. Læs mere op før-aktiviteterne på spejderneslejr.dk/GloFo.

Alle disse ting kan du finde her på hjemmesiden efterhånden som lejrens frivillige får det praktiske på plads. Vi udsender løbende nyhedsbreve med de vigtigste informationer. Det er vigtigt, at flest mulige ledere er tilmeldt, så informationer kommer bredt ud.Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvad hvis jeg gerne vil være jobber?

Du kan både være jobber på hele lejren eller dele af lejren. Det er også muligt at give en hånd med før og efter lejren. Læs mere og meld dig som jobber her.

Få hjælp til at informere om lejren

For at hjælpe lederne på vej med at informere om Spejdernes Lejr, har vi lavet en række værktøjer, som I kan benytte. I boksen til højre kan du finde materiale, som kan bruges til at informere spejdere og forældre.

Hjælp til pressen

Har i et arrangement, hvor I samler ind til deltagelsen på lejren eller planlægger jeres tur? Eller vil I bare gerne fortælle, at I glæder jer til at deltage på Spejdernes Lejr?

Så kan I bruge pressemeddelelsen i boksen nedenfor. Husk at udskifte al rød tekst med jeres egne oplysninger og at sætte en tydelig afsender med telefonnummer på. Du kan også sende et af de to billeder med. Husk at gøre dem, du sender til, opmærksom på, at de billederne skal krediteres til den fotograf, der er nævnt i titlen på billedet.

Grafik

Diverse grafikfiler såsom underlejrlogoer kan hentes i en zip-fil her.

Forældrebrev og pressemateriale

For at gøre det lettere for dig som leder at fortælle om Spejdernes Lejr, har vi lavet en række skabeloner med information om lejren. Lige til at hente ned, passe til og sende ud.

Du kan frit bruge teksterne og redigere i dem, så de passer til behovet i din gruppe. I pressemeddelelsen er der plads til at du kan sætte et citat ind fra en central person i din gruppe.

Husk at kreditere fotograferne, hvis du benytter nedenstående billeder.

SL2017 designguide

Designmanual og logo

Du kan hente designmanual og logoet fra boksen til højre. Nederst på siden kan du læse de tekniske detaljer om logoet, lejrens farver og udtryk.

Logoet må frit anvendes i spejdersammenhænge. Det må til gengæld ikke anvendes kommercielt – det vil sige, at du ikke må sælge merchandise og lignende med lejrens logo uden aftale.

Har du spørgsmålet til brug af logoet, kan formand for Kommunikationsudvalget, Niels Falk kontaktes på nfa@sl2017.dk.

  Tekniske detaljer om lejrens logo og design

  Man kan frit indsætte variationer af navnetræk på andre udsnit af baggrunden med spor. Elementerne kan anvendes, udvikles og twistes frit indenfor nogle ganske få og enkle retningslinjer:

  NAVNETRÆK – kan anvendes adskilt fra jordkloden til særlige formål, hvor midterste linje varieres. For eksempel navneskilte, funktionsbetegnelser, slogans, lokale lejrmærker eller lignende.

  Navnetræk kan også varieres med andre emojis i stedet for kompasnålen. Dette kan fx anvendes til skiltning, merchandise, beklædning, kampagnematerialer, events og lignende. 

  Fonte

  Skrifttype 1 hedder HERMES og må kun anvendes kun til logo-navnetræk – og dette gøres centralt af KOM. HERMES er en betalingsfont, og vi fraråder at installere og anvende uautoriserede versioner.

  Skrifttype 2 hedder Calibri, der anvendes til brødtekst, rubrikker, deloverskrifter og lignende. Som brødtekst anvendes Calibri 11 pkt. med en linjeafstand på 1,15. Dette er standardindstilling i mange Office-pakker. Der kan anvendes light, regular, fed eller kursiv efter behov.

  Farverne

  De primære farver er sort og turkis (Pantone 3262). 

  Når logoet optræder i officielle sammenhænge, skal det altid optræde i disse farver eller i sort/hvid.

  De sekundære farver er pink (Pantone 205) og grå (Pantone Warm Gray 6). 

  De sekundære farver kan anvendes i materialer om SL2017 både som staffage-farver og til kreative variationer af logoet.

  Underlejrfarver

  Derudover er der identificeret særlige farver til de fem underlejre.

  • Møllen - Pantone 186
  • Slottet - Pantone 021
  • Broen - Pantone 123
  • Tårnet - Pantone 390
  • Øen - Pantone 252

  Farverne kan anvendes og kombineres frit, når blot retningslinjerne for det officielle logo overholdes. Farverne må gerne gradueres og er defineret ud fra Pantoneskalaen.

  Hent logoer og designmanual

  Invitér fodboldklubben med

  Spejdernes Lejr er åben for alle ungdomsorganisationer, der har lyst til at deltage. Uanset om man er spejder, fodboldspiller eller er med i en læseklub, så kan man udvikle sig i fællesskab på lejren. Derfor håber vi, at du vil invitere andre ungdomsforeninger i dit område med på lejren, og vise dem, hvad spejderarbejdet gør ved de unge.

  Man kan læse mere om deltagelse, hvis man ikke er spejder på denne sider under "Alt om SL2017" og "Ikke spejder". Der er også udgivet en lille invitation, som kan printes og deles ud.

  Hent flyer til ikke spejdere her