Foto: Nikolaj Christian Frandsen

Dagen hvor 32.000 spejdere endelig samles

Senest opdateret 24. juli 2022

Rygsækken pakket, støvlerne snøret og forventningerne forløs for de over 32.000 spejdere, der i dag kom gående, cyklende, sejlende, kørende og flyvende fra hele Danmark og 50 lande til Spejdernes Lejr 2022 i Hedeland Naturpark.

Umiddelbart efter ankomsten til Hedeland Naturpark kastede spejderne sig sammen hurtigt over teltrejsning, opbygning af lejrpladser med spiseborde, køkkenborde, bålpladser og indgangsportaler, og inden længe blandede duften af bålrøg sig med summen af stemmer, der på mange forskellige sprog vil forsøge at koordinere de praktiske opgaver.

Efterhånden som opgaverne blev løst og lejren voksede frem, blev der tid til at gå på opdagelse rundt på lejren og nyde de mange imponerende bygningsværker og faciliteter, som over 500 lejrfrivillige har brugt deres ferie på at bygge i de sidste 3-4 uger, ligesom der også blev tid til at besøge både supermarked, spejderbutikken og iskiosker.

Kontantløs lejr i den lille by, som Spejdernes Lejr er

Hele lejren er kontantløs og spejderne betaler for deres sodavand, is og nye spejderkniv med en betalingschip på deres lejrarmbånd.

Hvis en af spejderne får spist for mange is eller kommer til skade under lejren, skal man måske en tur forbi lejrhospitalet, hvor spejderen vil møde en fuldt udbygget skadestue med uddannede læger og sygeplejersker.

Lejren er spejdernes hjem fra lørdag den 23. juli til søndag den 31. juli og danner ramme for nye venskaber, massevis af spændende aktiviteter, lejrliv i patruljen og oplevelser for livet.

Gæster er meget velkomne til at besøge lejren, prøve nogle af de mange drop-in aktiviteter og spise hos et af lejrens mange spisetilbud.