Foto: William B. Rønnebek

Dagens højdepunkter - Tirsdag

Spejderpost

Foto: Henrik Barfoed Larsen

Af Didde Fyhr

Du har måske været heldig at modtage en pakke fra dine forældre eller en kær ven, og det er du bestemt ikke den eneste, der har. Hos spejderpost, som står for pakker og uddeling her på lejren, modtager de i gennemsnit omkring 1500 bestillinger om dagen. Især Haribos Click Mix, med mere end 465 bestilte poser, og kagemænd og -koner, mere end 424 styks, er yderst populære. Det er nogle travle frivillige, der befinder sig hos spejderpost, så hvis du møder dem på din vej, så giv dem lige et ekstra smil med på vejen. Læs mere i lejravisen her

Store Nørd

Spejdernes Lejr havde her til eftermiddag besøg af Kåre og Emil fra DR’s program Store Nørd. Det er langt fra fremmed for de to værter at være på en spejderlejr, da de selv er spejdere gennem mange år. Med sig havde de et hav af vilde eksperimenter, som de fyrede af fra scenen. Forsøget, hvor de spændte colaflasker fast på et skateboard og lagde mentos i flaskerne, så det skød afsted, havde spejdernes fulde opmærksomhed og fascinerede dem.

William B. Rønnebek

Snobrød mod ensomhed

Man laver ikke snobrød alene, og derfor er hyggen omkring bålet en vej til at bekæmpe ensomhed. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte tirsdag Spejdernes Lejr, hvor hun bagte gourmetsnobrød med spejderne på knudepladsen. Inden snobrødsbagningen fik Ellen Trane Nørby en rundvisning på lejren.

“Det er virkelig imponerende at se lejren og de aktiviteter, der er sat i gang. Jeg besøgte lejrhospitalet og de 200 frivillige, der er der. Det er et imponerende set up – der var travlt, men ikke faretruende”, siger sundhedsministeren. Læs mere og find opskrift på gourmet-snobrød

Den store gudstjeneste

Et humoristisk indslag med "Zakæus" fik både store og små til at trække på smilebåndet. Foto: Lars Schnoor Riisberg

Den store scene dannede her til aften rammen om en gudstjeneste, der skabte fællesskab på tværs af de kristne kirker. Endnu engang blev spejderne forenet på tværs af korps og kirker. Atmosfæren var hyggelig og afslappet, mens gudstjenesten blev styret fra scenen af to præster, der havde taget et kor af spejdere med. Alle de fremmødte spejdere delte nadver sammen, der blev uddelt af lejrens andre fremmødte præster med hjælpere. Til gudstjenestens afslutning blev der spillet Katy Perry’s sang ”Fireworks og Volbeat’s ”For evigt”. Det fik alle spejderne til at rejse sig i fællesskab og synge samt danse, inden de gik hver til sin lejr. 

SciSpejd

En del af spejderne var i dag på aktiviteten SciSpejd, der er sponsoreret af Danfoss. De har også givet flere sponsorater til Spejdernes Lejr og til Sønderborg Kommune. På aktiviteten var det, at opleve og udforske naturvidenskabens forskellige genrer, omdrejningspunktet. Her blev der bygget vandraketter, hvorefter der skulle dystes i, hvilke som kunne flyve længst.