Foto: Johan Stauner Bill
Torsdag bød på alle tænkelige slags helte.

Dagens højdepunkter - Torsdag

Af Didde Fyhr

Zero Heros

Allerede onsdag blev der tyvstartet med overrækkelse af det første Super-Zero Hero mærke under Sommer Summarums udsendelse.  Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen var mødt op for at overrække mærket til 8-årige Esben Holm Jensen, der havde cyklet helt fra Nordsjælland til Spejdernes Lejr med sin mor. Læs mere her.

Dermed blev han den første Super-Zero Hero. Torsdag fik resten af de 950 spejdere, der havde grebet Sønderborg Kommunes udfordring og fragtet sig til Spejdernes Lejr på en CO2 neutral måde, overrakt deres mærker. De har tilsammen tilbagelagt 42.779 kilometer hvilket svarer til mere end en gang rundt om jorden. I dag var spejderne samlet og fik overrakt mærkerne Zero Hero og Super-Zero Hero for deres flotte initiativ og indsats.  Læs mere her.

Politiet delte ud af highfives til forbipasserende spejdere. Foto: Bo Bach Jensen

Nat og dag er politiet klar

Under hele Spejdernes Lejr har politiet patruljeret både nat og dag, mens jobbere har været lejrvagter og sørget for tryghed på lejren. Politiet har haft en forholdsvis stille uge, da der ingen anholdelser har været og kun en enkelt bøde er blevet udskrevet. Alt andet har været i småtingsafdelingen. Politiet og vagtcentralen mødes tre gange dagligt under lejren, for at sikre trygheden på lejren. Læs mere her.

Sissel og Lars fra Ungdomsøen samarbejder på et helt nyt plan på Spejdernes Lejr 2017 Foto: Frederik Dahl Kehlet

Ambitioner for hele verden på verdensmålspladsen

Ungdomsøens aktiviteter er initiativer, der fokuserer på at løse verdens problemer. Spejderne har ugen igennem været forbi workshoppen og løst opgaver på poster ud fra verdensmålene. F.eks. har nogle spejdere tilberedt insekter ud fra verdensmål nr. 2: Stop sult, mens andre har diskuteret, hvordan man kan leve for 13 kroner om dagen, som er fattigdomsgrænsen. Det var også muligt at opleve en flygtningelejr gennem virtualreality-briller. Læs mere her.

Voksenevent

I aftes var der voksenevent, hvor Jan Hellesøe, psykologisk manipulator og showmand, der er kendt fra DR’s program ”Fuckr med dn hjrne” optrådte.