Foto: Josefine Højkjær

Derfor indsamler Spejdernes Lejr 2022 penge

Senest opdateret 10. august 2022

Vi har i flere år arbejdet med at planlægge Spejdernes Lejr 2022, så vi kan give de over 30.000 deltagende børn og unge en fantastisk lejrtur. Sammen har tusindvis af frivillige overkommet mange udfordringer siden arbejdet startede med at planlægge lejren i 2019. Tæt på målstregen og afholdelsen af Nordens største spejderlejr, har vi således mødt en udfordring, vi ikke kunne have forudset og som har givet lejren store ekstraomkostninger. 

Den stigende inflation i 2022 har øget udgifterne til lejren væsentligt, da priserne på mad, materiel og benzin er steget kraftigt, siden vi meldte deltagerprisen ud til spejderne.

For at imødekomme disse ekstra udgifter har Spejdernes Lejr derfor startet en indsamlingskampagne, hvor du kan donere et valgfrit beløb til lejren via MobilePay-nummeret: 111960. Alternativt kan du donere det overskydende beløb på din Skejserkonto ved at lade restbeløbet blive på din Skejserkonto.

Støt Spejdernes Lejr

Donér et valgfrit beløb via

MobilePay 111960
 

 

Hvorfor hæver Spejdernes Lejr ikke bare priserne?

Vi har blandt andet overvejet, om vi skulle hæve deltagerprisen på efterbevilling eller afkræve entre fra gæster ved indgangen eller ved drop-in aktiviteter. Dog har Spejdernes Lejrs Lejrledelse vurderet, at sådanne tiltag vil gå imod principperne for En Lejr i Balance samt at den ekstra administrative arbejdsbyrde ikke ville blive opvejet af tiltagendes indtægter.

Hvad sker der med de indsamlede midler?

De indsamlede midler vil i første omgang blive allokeret til at dække det forventede underskud for Spejdernes Lejrs 2022 regnskab.

Hvad sker der, hvis Spejdernes Lejr 2022 får et overskud?

Hvis vi, mod forventning, ender med at Spejdernes Lejr 2022 kommer ud med et overskud, så vil pengene gå til Foreningen Spejderne’s arbejde med at gøre børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer. Disse projekter inkluderer bl.a. afholdelsen af fremtidige Spejdernes Lejre.

Har Spejdernes Lejr fået en indsamlingstilladelse?

Spejdernes Lejr 2022 har fået vores ansøgning for at starte en indsamling godkendt af indsamlingsnævnet. Efter afholdelsen af lejren vil Spejdernes Lejr aflægge et selvstændigt regnskab for indsamlingen. Den vil kunne findes på www.spejderne.dk 

Hvad hvis jeg gerne vil give en større donation?

Hvis du vil donere over 10.000 kroner til Spejdernes Lejr 2022, så er du velkommen til at kontakte bue.heckmann@spejderne.dk eller ringe på 8188 4791