Det brager afsted for SciencePiraterne

Senest opdateret 26. juli 2022

Der var røg, ild og store brag på scenen ved amfiteatret på Spejdernes Lejr, da godt 2500 spejdere og lederes deltog i SciencePirat ScienceShow. Når der var bud efter frivillige til at hjælpe til på scenen, var der 100vis af spejdere klar på at deltage.  

SciencePirat Science Show i Amfiteatret tiltrak mange spejdere og ledere. Foto: Foto: Marianne Lomholt

SciencePirat Science Show i Amfiteatret tiltrak mange spejdere og ledere. Foto: Marianne Lomholt 

For science er sjovt! Det er Isabell og Johanne fra Asserballeskov gruppe helt enige i. De har som over 30.000 spejdere fra alle fem danske spejderkorps i hele landet arbejdet med SciencePirateri de sidste 2 år. Der er aktivitetsmærket, hvortil Isabell og Johanne både har lavet eksperimenter, raketter og lavalamper. Johanne fortæller, at nogle ting går knap så godt, men så prøver de igen indtil det lykkedes.  

For projektleder på SciencePirat projektet Marianne Lomholt er Spejdernes Lejr kulminationen på de sidste 2 års arbejde. Nu er der endelig mulighed for at møde spejderne og se deres reaktioner, når de arbejder med aktiviteterne. Ud over to SciencePirat ScienceShow i amfiteatret, er der dagligt 400 spejdere igennem aktivitetsteltet på lejrpladsen. De naturvidenskabelige aktiviteter pirrer spejdernes nysgerrighed, lyst til at eksperimentere og lege og derfor passer det godt til spejderarbejdet, uddyber Marianne Lomholt. Dertil har projektet tiltrukket en ny type af frivillige, der har lyst til at formidle deres kærlighed til naturvidenskab. ”De frivillige er superseje og drivkraften i dette projekt, så al ros skal gå til dem” siger Marianne. Hun håber, at de spejdere, der endnu ikke har kastet sig ud i det, vil tage SciencePirat aktivitetsmaterialet til sig i det sidste år, at projektet kører.  

På scenen var der både ild og sprængninger på programmet. Foto: Foto: Marianne Lomholt