Det summer af liv i Hedeland Naturpark

Senest opdateret 23. juli 2022

Efter måneders forberedelse hjemme i grupperne er det i dag, det går løs. Over 32.000 spejdere og frivillige flytter ind i Hedeland Naturpark. Dagen igennem er busser fra hele landet kommet til Spejdernes Lejrs to busterminaler for at sætte spændte spejdere af. Både spejderne fra Langeskov på Fyn og spejderne fra Tyskland glæder sig til at lave aktiviteter og have det sjovt med andre spejdere.

Spejderne strømmer ud af busserne og er klar til en uge på spejdernes lejr. Foto: William B. Rønnebek

En spejdergruppe fra Svenstrup nær Aalborg rammer Hedeland Naturpark efter mere end 5 timers transport og en kø på Storebælt. I gruppen er der flere spejderne, der skal deltage i en stor lejr for første gang. Selvom de er spændte, har de få forventninger om hvad det vil sige at være på Spejdernes Lejr – de kan slet ikke forestille sig det.

Men det kan de rigtig mange lejrfrivillige. Alene det store arbejde med at få logistikken til at falde på plads, så godt 360 busser på ganske få timer kan sætte de 10.000vis af spejdere af ved Hedeland Naturpark er blevet planlagt og gennemarbejdet. Derfor har en kø på Storebælt stor indflydelse på planlægning af spejdernes ankomst. Andre spejdere har selv sørget for deres transport og kommer til lejren på cykel eller gåben. Men nu er spejderne her og det summer af liv på lejrpladserne og der bliver båret rafter og bygget indgangsportaler, spiseborde og imponerende pionering. I alt kommer der 791 spejdergrupper til Spejdernes Lejr og langt de fleste kommer denne første lejrdag.

Stenlænderne gruppe har gået foran hele vejen fra Stenløse med fanen forrest. Turen er taget 2 dage. Foto: Peter Bisgaard