Finansminister Kristian Jensen (V) aflagde mandag spejderne et besøg.

Finansminister Kristian Jensen besøger Spejdernes Lejr

Finansminister Kristian Jensen besøger Spejdernes Lejr 2017 og spiser lejrfrokost hos baptistspejderne fra Herlev. Foto: Pernille Bille Tvedt

Når man taler om solen, skinner den, og i dag ryddede solen skyerne over Spejdernes Lejr 2017 efter et døgn med voldsomme skybrud, da finansminister Kristian Jensen (V) mandag aflagde spejderne et besøg.

Ministeren stod i spidsen for et arrangement for især lokale erhvervsledere, sammen med H.K.H Prinsesse Benedikte. Efter et kort arrangement med erhvervslederne, blev ministeren og deltagerne sendt ud på et spejderløb sammen med spejderne.

"Spejderne kan noget særligt - de kan samarbejde, de tænker holistisk, de kan skabe forandring og de tager ansvar for vores samfund og verden. Vi plejer at sige, at de unge spejdere er morgendagens ledere, men de er nutidens ledere," sagde ministeren i velkomsttalen.

Ministeren, iført blå uniformsskjorte, rygsæk, zip-off-bukser og vandrestøvler, blev vist rundt af to spejdere - Anna Hellerup Pedersen og Pernille Adler, begge 18 år - i blandt andet FABtown, som er en aktivitet på lejren, hvor spejderne skal samarbejde om at udvikle nye ideer, designe prototyper og til sidst udføre dem i fuld skala med loddekolber, solceller og LEGOklodser.

Ministeren var interesseret i at vide, hvordan spejderne overdrager ideer til hinanden, når andre skal arbejde videre på projekterne.

"Det gør vi ved at tegne og bygge papmodeller," lød forklaringen til et folde-ud-telt, et luksusdansegulv og en sammenklappelig strømkilde.

Undervejs blev Kristian Jensen inviteret på rugbrødsmadder med tunsalat og spegepølse hos spejderne fra Herlev, og så gik turen til aktiviteten om FNs verdensmål, hvor ministeren skulle gå den svære line-balance på et surringsbånd til lastbiler med hjælp fra et par spejdere.

Spejderne kan noget særligt - de kan samarbejde, de tænker holistisk, de kan skabe forandring og de tager ansvar for vores samfund og verden. Vi plejer at sige, at de unge spejdere er morgendagens ledere, men de er nutidens ledere.
Finansminister Kristian Jensen

Det er kompetencer, som erhvervslivet har meget brug for, mener Kristian Jensen. Ifølge ministeren kan spejderbevægelsen nemlig noget, som eliten og bredden i sportsverdenen ikke kan.

"Hvor er eliten i spejderbevægelsen? Spejderne har verdens stærkeste fællesskab. Her kan alle være med", forklarede han i velkomsttalen til erhvervslederne og uddybede det med: ”Normalt går vi rundt sammen med mennesker, der ligner os selv som i ghetto Gellerup eller ghetto Gentofte. Vi har et meget opdelt samfund. Men hos spejderne slipper vi de frie kræfter løs. Spejderne skaber hele mennesker. Der er plads til alle, der er rummelighed, fysisk aktivitet og holdninger."

Spejderbevægelsen ønsker at sætte spor i verden, og det sker med den 12 meter høje og 20 meter lange stråtækte støvle, som er lejrens vartegn. Der er 61 trappetrin op på toppen af støvlen til den storslåede udsigt over danmarkshistoriens største lejr med 37.000 deltagere.

"Det er fedt at være her," sagde ministeren og sammenlignede Spejdernes Lejr 2017 med Roskilde festivalen.

"Når Roskilde festivalen er slut, er der et stort oprydningsarbejde. Når Spejdernes Lejr er slut, tror jeg, at man nærmest ikke kan se, at de har været her. For spejderne tager ansvar for at rydde op efter sig og skabe en bedre verden."

Find billeder her 

Fotos fra Spejdernes Lejr 2017 kan hentes i høj opløsning på foto.sl2017.dk Billederne kan bruges frit – Spejdernes Lejr 2017 samt fotografen skal krediteres.
 

KONTAKT Jane Flarup Presse@sl2017.dk Pressetlf. 24 91 70 17