Besøg spejdernes lejr
Foto: Ulrik M. Eriksen
For nogen vil et besøg på Spejdernes Lejr være ren nostalgi, for andre et første møde med spejderbevægelsen. Uanset om du kommer for at besøge en ven eller et familiemedlem eller blot for at opleve lejrstemningen, så er du meget velkommen til at komme og opleve Danmarks stærkeste fællesskab på helt tæt hold.

Besøg lejren

Spejdernes Lejr arbejder tæt sammen med det lokale politi, ambulance- og brandberedskab - sidstnævnte havde endda tid til vandkamp med spejderne på Spejdernes Lejr 2012. Foto: Mads H. Danquah

Besøg Lejren

Spejdernes Lejr er en fælles spejderlejr for de fem spejderkorps i Danmark. Titusindvis af spejdere vil derfor samles i Hedeland Naturpark, der ligger jord til nordens største spejderlejr. En lejr, som ingen spejder vil gå glip af.

På Spejdernes Lejr bor spejderne i telt, sover i sovepose og tilbereder mad over bål. I løbet af lejren er spejderne på aktivitet sammen med deres spejderkammerater hjemme fra gruppen, andre spejdere fra hele Danmark – og endda spejdere fra andre lande. Lejren byder på hundredvis af forskellige aktiviteter og events for spejdere i alle aldre – og gæster kan også deltage i aktiviteter og events.

På Spejdernes Lejr kan du som gæst opleve spejderlivet, når det er allerbedst. Det er nemlig noget helt specielt, når så mange spejdere er samlet på lejr. Her oplever spejdere og gæster et meningsfuldt fællesskab og ser resultatet af mange spejdere, der arbejder sammen for at få sjov lejr.

 

Praktisk

Spejdernes Lejr er en åben lejr, som alle kan besøge alle dagene fra klokken 8 til 22, og det er gratis at besøge lejren i løbet af dagensom gæst.

Spejdernes Lejr 2022 vil blive afholdt i Hedeland Naturpark på Sjælland på grænsen mellem Høje-Taastrup, Greve og Roskilde kommune.

Under lejren vil vi sørge for, at stille transport til rådighed for deltagerne fra trafikale knudepunkter. Så snart, at vi har infrastrukturen på plads, vil der komme flere informationer om dette på denne side.

Ankomst

Den besøgende kan ankomme til Hedeland Naturpark med tog og bus, bil eller på cykel:

TOG

Den nærmeste station er Hedehusene Station, der ligger i bymidten. Fra stationen er der 600 meter – eller
ca. 10 minutters gang - til Hedeland Naturparks nordligste hjørne, enten af hovedvej eller gennem beboelseskvarterer. Afstande til andre stationer:
/ Roskilde St.: 3,1 km. til Hedeland Naturpark
/ Trekroner St.: 3,5 km. til Hedeland Naturpark
/ Greve St.: 8,3 km. til Hedeland Naturpark

BUS

Der er to busruter, der forbinder til Hedeland Naturpark. Bus 600S krydser området mellem Roskilde og
Greve, og bus 116 kører langs områdets østside mellem Hedehusene og Reerslev i Høje-Taastrup Kommune.

BIL

Ved ankomst i bil kan man ankomme fra flere sider. I det regionale billede betyder nærheden til motorvejen meget. Fra motorvejen kan man ankomme ved Hedehusene eller ved Vindinge. Fra Greve-siden mod øst møder man Hedeland Naturpark ved rundkørslen ved Tune Landevej / Brandhøjgårdsvej.
 

  Prisen

  Prisen for at deltage på Spejdernes Lejr 2022 er 2.250 kr. for deltagende spejdere, mens lejrfrivillige skal betale 1.575 kr. Prisen dækker blandt andet fælles transport, mad og aktiviteter på lejren. Læs mere om hvad pengene går til her

  Det er gratis for gæster at besøge lejren i løbet af dagen ligesom der også er aktiviteter som gæster vil kunne deltage i gratis.

  Mad og Drikke

  På lejrpladsen er der boder og kantiner, hvor du kan købe noget at spise. 

  Følg Spejdernes Lejr 2022

  Vi vil løbende opdatere hjemmesiden med relevante informationer efterhånden som de bliver fastlagt.

  Du kan også følge Spejdernes Lejr på følgende sociale medier:

  Facebook - Spejdernes Lejr

  Instagram - Spejdernes Lejr

  LinkedIn - Spejdernes Lejr