Besøg spejdernes lejr
Foto: Ulrik M. Eriksen
For nogen vil et besøg på Spejdernes Lejr være ren nostalgi, for andre et første møde med spejderbevægelsen. Uanset om du kommer for at besøge en ven eller et familiemedlem eller blot for at opleve lejrstemningen, så er du meget velkommen til at komme og opleve Danmarks stærkeste fællesskab på helt tæt hold.

Besøg lejren

Spejdernes Lejr arbejder tæt sammen med det lokale politi, ambulance- og brandberedskab - sidstnævnte havde endda tid til vandkamp med spejderne på Spejdernes Lejr 2012. Foto: Mads H. Danquah

Se dagens oplevelser – klik her

Spejdernes Lejr er en fælles spejderlejr for de fem spejderkorps i Danmark. Titusindvis af spejdere er derfor lige nu samlet i Sønderborg til Danmarks største spejderlejr. En lejr, som ingen spejder vil gå glip af.

På Spejdernes Lejr bor spejderne i telt, sover i sovepose og tilbereder mad over bål. I løbet af lejren er spejderne på aktivitet sammen med deres spejderkammerater hjemme fra gruppen, andre spejdere fra hele Danmark – og endda spejdere fra andre lande. I alt byder lejren på cirka 200 forskellige aktiviteter og mange events for spejdere i alle aldre – og gæster kan også deltage i aktiviteter og events.

På Spejdernes Lejr kan du som gæst opleve spejderlivet, når det er allerbedst. Det er nemlig noget helt specielt, når så mange spejdere er samlet på lejr. Her oplever spejdere og gæster et meningsfuldt fællesskab og ser resultatet af mange spejdere, der arbejder sammen for at få sjov lejr.

 

Praktisk

Spejdernes Lejr er en åben lejr, som alle kan besøge alle dagene fra klokken 8 til 22. 

Tast Ingolf Nielsens Vej 15, 6400 Sønderborg ind på GPS'en for at finde frem til lejren i bil.
Det er blandt andet også muligt som besøgende på lejren at køre gratis med shuttlebusser fra Sønderborg til Lejren
Bor du tæt på lejren, er det en fordel gå eller cykle til lejren. Du kan eksempelvis gå langs havnefronten og ad den nye sti, der er anlagt fra Verdens Ende ved Alssundbroen og ind på lejrpladsens sceneområde.

Læs mere om transport til lejren her.

  Parkering og hunde

  På selve lejrpladsen er motorkøretøjer ikke tilladt, men ud mod Rute 8 er der et parkeringsareal med plads til 7.000 biler. Her opkræves en P-afgift på 100 kroner pr. dag. Du køber parkeringsbilletten på parkeringspladsen. 

  Det er ikke tilladt at medbringe hunde eller andre dyr på lejrpladsen. 

  Mad og drikke

  På lejrpladsen er der boder og kantiner, hvor du kan købe noget at spise. For at betale her skal du bruge et Skejserkort, som du kan købe sammen med parkeringsbilletten på parkeringspladsen. Du kan også købe Skejserkort i vores supermarked, vores minimarkeder og på posthuset.

  Skejserkort kan også anvendes hos de af Sønderborgs butikker, som skilter med det. Vi har lavet en liste over butikker, der tager imod Skejser.

  Overnatning tæt ved lejren

  Vil du have alle oplevelserne med? Så er det ikke sikkert, at en enkelt dag i Sønderborg er nok. Det er som gæst ikke muligt at overnatte på lejren. Ønsker du overnatning nær lejren, er der flere muligheder: