Besøg spejdernes lejr
Foto: Ulrik M. Eriksen
For nogen vil et besøg på Spejdernes Lejr være ren nostalgi, for andre et første møde med spejderbevægelsen. Uanset om du kommer for at besøge en ven eller et familiemedlem eller blot for at opleve lejrstemningen, så er du meget velkommen til at komme og opleve Danmarks stærkeste fællesskab på helt tæt hold.

Besøg lejren

Senest opdateret 20. juni 2022

Spejdernes Lejr arbejder tæt sammen med det lokale politi, ambulance- og brandberedskab - sidstnævnte havde endda tid til vandkamp med spejderne på Spejdernes Lejr 2012. Foto: Mads H. Danquah

Besøg Lejren gratis

Spejdernes Lejr er en fælles spejderlejr for de fem spejderkorps i Danmark. 32.000 spejdere vil derfor samles i Hedeland Naturpark, der ligger jord til nordens største spejderlejr.

På Spejdernes Lejr bor spejderne i telt, sover i sovepose og tilbereder mad over bål. I løbet af lejren er spejderne på aktivitet sammen med deres spejderkammerater hjemme fra gruppen, andre spejdere fra hele Danmark – og endda spejdere fra andre lande. Lejren byder på hundredvis af forskellige aktiviteter og events for spejdere i alle aldre – og gæster kan også deltage i nogle aktiviteter og events.

På Spejdernes Lejr kan du som gæst opleve spejderlivet, når det er allerbedst. Det er nemlig noget helt specielt, når så mange spejdere er samlet på lejr.Som gæst er du velkommen til at gå ind i lejren og få dig en oplevelse af spejderlivet anno 2022.

Praktisk

Spejdernes Lejr er en åben lejr, som alle kan besøge alle dagene fra klokken 8 til 22. Der er gratis adgang til lejren i løbet af dagen som gæst. Under lejren vil infrastrukturen omkring lejren i samarbejde med politiet være ændret, bl.a. vil enkelte veje være lukket, mens andre bliver ensrettede. Find et kort over Spejdernes Lejr 2022 her. Du kan få et gratis gæstekort ved deltagerparkeringen, eller i lejrens Informationstelte.

Ankomst

Som gæst kan man ankomme til Hedeland Naturpark med tog og bus, bil eller på cykel. Vi stiller 7.000 parkeringspladser til rådighed under lejren og her vil det som gæst koste 100 kroner i døgnet at parkere, som betales via MobilePay. Læs mere om trafikforholdene under lejren her

Mad på lejren

Der vil være mulighed for masser af kulinariske oplevelser på lejren. På Spejdertorvet er der udover en række butikker også bygget restauranten Panorama samt flere foodtrucks, hvor man kan købe mad, kaffe, is og andre fornødenheder. Det vil også være muligt at købe mad i underlejrene, som er dér, hvor spejderne bor i telte.

Prøv en spejderaktivitet - det er gratis

På lejren er der over 150 såkaldte drop-in aktiviteter. Disse aktiviteter er for spejdere såvel som gæster, der har lidt tid til overs. Drop-in aktiviteterne inkluderer alt fra aktiviteter med Vicki Knudsen fra DR-programmet '1 døgn, 2 hold, 3 dyr' til 'En bid af naturen i Hedeland' og 'en aften i Troperne'. I kan finde en liste over disse aktiviteter her

 

  Uregelmæssig togtrafik under lejren

  Banedanmark har meldt ud, at de vil foretage sporarbejde på visse togstrækninger i Hedeland Naturparks nærområde.

  Sporarbejde mellem Roskilde og Ringsted

  Strækningen vil være spærret i perioden 16.7-8.8. Der vil være indsat togbusser i nævnte periode-

  Sporarbejde mellem København H og Høje Taastrup

  Strækningen vil være spærret for fjern- og regionaltog i perioden 4.7-25.7.

  Læs mere her

  Parkering

  Hvis du skal besøge Spejdernes Lejr for en dag, anbefales du at bruge gæsteparkeringen ved Brandhøjgårdsvej 268, 2640 Hedehusene. Husk at det koster 100 kroner at parkere dér, som betales via MobilePay.

  Kiss-and-goodbye

  Vi har etableret et 'kiss-and-goodbye' område. Adressen er Stærkendevej 252, 2640 Hedehusene.

  Skejser - en kontantløs lejr

  Spejdernes Lejr er kontantfri - både for deltagere og gæster. Alle deltagere har derfor et armbånd med chip, som fungerer som betalingsmiddel. Det kalder vi Skejser. Du kan som gæst købe et gæstekort, som du kan bruge i lejrens butikker, supermarked, caféer, restaurant mv. Læs mere om skejser her

  Du køber gæstekortet med kreditkort eller MobilePay hos Skejser i Informationsteltet ved Administrationsbyen, eller ved det først kommende salgssted fra gæsteparkeringen. Skejser-informationen holder åbent alle dage kl. 08:00-20:00. 

  Dyr er ikke tilladt på lejren

  Spejdernes Lejr 2022 er som udgangspunkt dyrefri. Det vil sige, at det er ikke tilladt at have dyr på lejren, inklusiv gæstelejren. Dog er det med undtagelse af servicehunde, som har et arbejdsmæssigt formål.
  Det vil ikke være muligt at få sine dyr passet, mens man opholder sig på lejrområdet, heller ikke for gæster/dagsgæster.

  Bo på Gæstelejr

  Er du forældre, pårørende, spejderven eller lignende, som ikke har mulighed for at deltage i Spejdernes Lejr 2022, vil det være muligt at opleve lejren alligevel. Hvis man ønsker at besøge og opleve lejren, kan man nemlig bo i vores gæstelejr. Gæstelejren er placeret ved siden af Underlejr Greve og som beboer i gæstelejren er man velkommen til at udforske og opleve hele lejrområdet. Se det foreløbige kort over lejren her

  Bookning af plads

  Fra mandag den 20. juni vil det være muligt at booke plads på gæstelejren med telt, campingvogn, camp-let eller autocamper i 1-8 nætter i løbet af lejrperioden.

  Bookningen sker via lejrens tilmeldingssystem, som I kan finde her  - Du kan finde en vejledning til at booke din overnatning her

  Ankomst til gæstelejren er muligt mellem kl. 12.00 og 20.00. 

  Afrejse senest kl.12.00 på afrejsedagen. 

  Biler skal holde på parkeringspladsen, for at give så meget plads til overnatningspladser som muligt. 
  Der vil dog være et begrænset antal P. Pladser på Gæstelejren. 

  Der vil være mulighed for badeforhold og toiletfaciliteter på lige fod med deltagerne på lejren. 
  Priserne, der ses nedenfor er uden forplejning. Der henvises til lejrens restauranter, caféer og boder for forplejning.   

  Priser

  Prisen for overnatning i gæstelejren er pr. enhed pr. nat 275 kroner. Prisen for tilslutning af strøm er pr. døgn 25 kroner (dette vil dog være af begrænset kapacitet)

  Som voksen beboer i gæstelejren ses det derudover, at der ydes en ressourceindsats på mindst 1 time pr. døgn. 

  Attraktioner i nærområdet

  Top attraktioner i Roskilde/Lejre

  I samarbejde med VisitFjordlandet har vi fået lavet en liste over attraktioner, som er et besøg værd.

  Derudover har de også lavet en 48 timers guide til Roskilde og en 72 timers guide til i og omkring Hornsherred. Hvis du leder efter et godt sted at spise nær lejren, så er der en oversigt HER

  Bo på Taastrup Park Hotel

  Du har også muligheden for at overnatte på Taastrup Park Hotel, hvor vi har fået en fordelagtig pris for folk, der gerne vil have en lidt mere komfortable ferie, mens de besøger deres familie på lejren.

  Her kan du spare 30% på en overnatning for to personer i delt dobbelt- eller twin værelse. Prisen er DKK 765 ,- inkl. Morgenmad, Wi-Fi, parkering samt kaffe/the. Rabatten er fratrukket.

  Tilbuddet er gældende i uge 29, 30, 31 i 2022. Der er mulighed for at benytte vaskemaskine, dette aftales med receptionen under opholdet. For at benytte tilbuddet bedes i kontakte hotellet direkte på tlf. 4371 1819 eller e-mail info@tphotel.dk og oplyse koden SPEJDERNES LEJR 2022

  For yderligere information omkring hotellet, se vores hjemmeside www.tphotel.dk