Deltag i det globale fællesskab

Hele verden på én spejderlejr

Senest opdateret 31. marts 2022

På Spejdernes Lejr 2022 udforsker og fejrer vi det globale spejderfællesskab, når op mod 5.000 internationale spejdere deltager i en uges lejr på danske spejdermanér! Spejdere fra 27 lande både i og udenfor Europa har allerede forhåndstilmeldt sig, og der kan stadig nå at komme flere til.  

Som spejdere er vi en del af et verdensomspændende fællesskab, og uanset hvilken del af verden, vi rejser til, kan vi møde tørklædeklædte naturelskere som os selv. Til sommer kommer det store fællesskab til Danmark, når vi byder velkommen til spejdere fra hele verden, og jeres gruppe kan få en helt særlig rolle i den forbindelse.  

Få en venskabsgruppe og oplev fællesskabet tæt på 

Jeres gruppe kan nemlig blive venskabsgruppe til en af de indtil videre 141 udenlandske grupper, der deltager på Spejdernes Lejr. Som venskabsgruppe er man først og fremmest den gode nabo, der viser interesse for og hjælper den udenlandske gruppe på vej. I bestemmer selv niveauet for, hvor meget tid og energi, I vil ligge i venskabet. Nogle grupper går all in, bygger fælles lejrplads, spiser mad sammen og tager på aktiviteter sammen. Det engagement er dog ikke et krav, for bare det at have nogen at spørge om vej til rafterne, vil få vores gæster til at føle sig velkomne og inddrage dem i vores danske lejrkultur. 

Et gruppevenskab på Spejdernes Lejr kan udvikle sig til et længere venskab, og det kan blive til besøg i venskabsgruppens hjemland eller en fælles spejderoplevelse i et helt tredje land. Og hvem ved, måske får jeres nye venskabsgruppe lyst til at komme på SL2026? 

Velkommen til mad over bål og hjemmebygget spisebord 

Mange danske spejdergrupper har tradition for at rejse ud på landslejre eller centerlejre udenfor Danmark, og det samme er tilfældet for spejdergrupper ude i verden. Især vores danske lejrkultur tiltrækker de udenlandske spejdere, der gerne vil prøve kræfter med at lave mad over bål og endda også bygge det spisebord, maden skal nydes ved. 

Sådan får I en venskabsgruppe 

I får en venskabsgruppe ved at tilkendegive jeres interesse for det, når I tilmelder jer Spejdernes Lejr som gruppe. Danske og udenlandske grupper bliver så vidt muligt matchet, så de passer i størrelse og aldersfordeling.  

Inden selve lejren vil de frivillige, der arbejder med at koordinere den internationale deltagelse, holde et online møde, hvor interesserede grupper får mulighed for at stille spørgsmål til koordinatorerne og til danske grupper, som har erfaring med internationale venskabsgrupper.  

Det globale spejderfællesskab på Spejdernes Lejr 2022 

  • 3700 spejdere fra 141 spejdergrupper er allerede nu forhåndstilmeldt Spejdernes Lejr 2022 
  • De kommer fra 27 forskellige lande, nemlig Belgien, Canada, Egypten, Etiopien, Frankrig, Færøerne, Holland, Hong Kong, Irland, Island, Israel, Italien, Luxemburg, Mexico, Norge, Rusland, Spanien, Storbritannien, Sverige, Taiwan, Tunesien, Tyskland, Uganda, Ukraine, USA, Zimbabwe, Østrig