Sådan kommer du til Spejdernes Lejr
Fra den 23. til 31. juli afholdes Nordens største spejderlejr i den sydlige del af Hedeland Naturpark. I de ni dage forventes det, at knap 100.000 vil kigge forbi lejren. Derfor har Spejderens Lejr udarbejdet en trafikplan, der tager hensyn til deltagerne, naboerne og øvrige trafikanters behov i denne periode. Planen er udarbejdet i samråd med værtskommunerne, vejdirektoratet, bylaug, ligesom politiet og vejdirektoratet også har godkendt planen de steder, hvor den påvirker den normale trafik. Nedenfor kan du finde de vigtigste informationer.

Kom sikkert og let til lejren

Senest opdateret 29. juni 2022

Spørgsmål

Skriv til trafik@sl2022.dk med spørgsmål om grejtransport, parkeringspladser  mm.

Skriv til transport@sl2022.dk med spørsgmål om fællestransporten

Eller til info@sl2022.dk med generelle spørgsmål til lejren.

Sådan ankommer du til lejren

23. juli er dagen, det for alvor sker. Tusindvis af spejdere ankommer til Hedeland Naturpark med busser og i biler. Det vil naturligvis give en risiko for trafikprop omkring lejren. Vi forventer, at der kommer 90 busser og 300 personbiler i timen på ankomstdagen – hvilket helt naturligt vil kunne give lidt ventetid og kødannelse.

For at få trafikken til at glide bedst muligt, har vi samlet en række gode råd afhængigt af, hvordan I ankommer.

Med lejrens fællestransport

Alle grupper, der er tilmeldt fællestransport via tilmeldingssystemet, modtager besked om transport direkte. Inden lejren modtager grupperne også et nyhedsbrev direkte fra deres underlejrstab med detaljerne for ankomsten. Rejsetider vil fremgå af tilmeldingssystemet i starten af juni.

Når gruppen sidder i bussen kan du læne dig tilbage og nyde turen. Chaufføren er opdateret på det seneste og kender trafikplanen. Til gengæld beder vi om, at I er opmærksomme på at tømme bussen hurtigst muligt når I ankommer, så der kan blive plads til den næste bus.

Køreplaner for fælles transport

Her finder du køreplaner til lejren d. 23. - 28. juli og fra lejren d. 27. - 31. juli.

Note: der har tidligere været en fejl i køreplanen fra lejren, så det lignede der var transport fra lejren allerede fra d. 25. juli. Den er nu rettet. Vi beklager.

Egen bil

Vi forventer, at belastningen på indkørslen vil stige i løbet af dagen – derfor anbefaler vi at ankomme tidligt, hvis der er mulighed for det.

Spejdernes Lejr 2022 har lavet midlertidige parkeringspladser til i alt 7.000 biler under lejren, så hvis du kommer i bil vil vi anbefale dig at køre til Spejdernes Lejrs gæsteparkering ved Brandhøjvej 268, 2640 Hedeland.

Det koster 100 kr pr. dag at bruge disse pladser. Beløbet skal betales via MobilePay og skilte med yderligere informationer findes på parkeringspladsen.

På og afsætning

Der etableres et såkaldt "Kiss and good bye"-område på deltagerparkeringen. Her er det muligt at sætte en deltager af og sige hurtigt farvel, og derefter kører afsted igen. Du finder deltagerparkeringen på Stærkendevej 252, 2640 Hedehusene.

I egen bus

Husk at give lejren besked om, at I ankommer i bus i tilmeldingssystemet. På selve ankomstdagen skal chaufføren følge skiltene for busser eller lejrens trafikvagter.

Der er begrænset kapacitet af parkering og holdepladser for egne busser. Grupper, der rejser i egen bus, kan derfor benytte fællestransportens to busterminaler: • Busterminal Nord, Brandhøjgårdsvej, tættest på underlejr Høje Taastrup og Roskilde • Busterminal Syd, Parkering Hedeland Vindingevej, tættest på underlejr Greve og Hedeland.

Ankomst: På hovedankomstdagen den 23. juli er der afsat ét stoppested på hver busterminal til egne busser. Af trafiksikkerhedsmæssige årsager, kan der i spidsbelastningsperioder, kun køres frem til stoppestederne hvert 15. minut. Ankommer der mange busser på samme tid, vil der forekomme ventetid. Hvis man planlægger ankomst efter kl. 14, forventer vi ikke væsentlig ventetid. Man kan ikke bestille tid til ankomst på et bestemt tidspunkt og vi registrerer ikke, hvor mange der forventer at ankomme hvornår.

Afrejse På hovedhjemrejsedagen den 31. juli er der afsat 1 stoppested på hver busterminal til egne busser. Af trafiksikkerhedsmæssige årsager, kan der i spidsbelastningsperioder, kun køres frem til stoppestederne hvert 15. minut. Er der mange busser på samme tid vil der forekomme ventetid. Hvis man planlægger afrejse efter 14. forventer vi ikke væsentlig ventetid
Vi forventer, at der er størst chance for at undgå ventetid på Busterminal Syd. Der er strengt forbudt at afsætte og opsamle passagerer andre steder end på de indrettede stoppesteder.
 

På cykel

Tag til Hedehusene station og cykel herfra. Den bedste rute er ved at blive udarbejdet.

Handicap-køretøjer

Der etableres afsætningssted ved Brandhøjgårdsvej. Køretøjet skal efterfølgende parkeres på deltagerparkeringen på Stærkendevej 252, 2640 Hedehusene.

Aktivitetsbusser (under lejren)

Aktiviteterne udenfor lejren vil være betjent af busser, der kører fra lejrens busterminaler. Busserne er tiltænkt de spejdere der skal på aktivitet. Der vil også være buskapacitet til at spejdere kan tage ind til Roskilde uden at skulle på aktivitet, men aktivitetsgængerne har 1. prioritet og det kan være at man skal vente på næste bus.

Roskilde

Der er både tilmeldings- og drop-in aktiviteter i Roskilde. Alle deltagere på disse aktiviteter vil blive kørt til den samme busterminal ved Vikingeskibsmuseet. Herfra må spejderne selv bevæge sig rundt til aktiviteterne, og det er vigtigt at regne tid ind til dette i planlægningen af afgangen fra lejren. Det vil også være fra busterminalen ved Vikingeskibsmuseet at busserne kører tilbage til lejren.

Der vil køre busser hver halve time fra lejren til Roskilde, fra kl. 08.00 til ud på aftenen. og ligeledes vil der kører busser hver halve time fra Roskilde til lejren med sidste afgang omkring kl. 22.00.
Spejdere der skal på tilmeldingsaktivitet i Roskilde vil være garanteret en plads i en bus, der passer med, at de kan nå deres aktivitet. Nærmere besked om dette vil blive tilsendt berørte grupper nærmere lejren.

Spejdere der skal på drop-in aktivitet kan selv vælge hvilken bus de vil tage til Roskilde. På turen fra Roskilde til Lejren kan grupperne selv vælge en passende bus.

Det vil være muligt at kombinere tilmeldingsaktiviteter og drop-in aktiviteter i Roskilde ved enten at tage en tidligere bus ind til Roskilde eller tage en senere bus hjem til lejren.

Greve Marina (Sejlads og strand), Mosede Fort, Kroppedal, Taastrup Svømmehal, City 2 (skaterbane)

På disse lokationer er der kun tilmeldingsaktiviteter. Der vil være busser, der passer med de udbudte aktiviteter, således at tilmeldte spejdere får en plads i en bus, der passer med deres aktivitet. Dette gælder både ud og hjemturen.

Nærmere lejren vil tilmeldte grupper få besked om hvilken bus, de skal med, for at kunne nå deres aktivitet til tiden.
 

Uregelmæssig togtrafik i perioden

Banedanmark har meldt ud, at de vil foretage sporarbejde på visse togstrækninger i Hedeland Naturparks nærområde.

Sporarbejde mellem Roskilde og Ringsted

Strækningen vil være spærret i perioden 16.7-8.8. Der vil være indsat togbusser i nævnte periode-

Sporarbejde mellem København H og Høje Taastrup

Strækningen vil være spærret for fjern- og regionaltog i perioden 4.7-25.7.

Læs mere her

Hvad betyder det for dig som nabo?

Da størstedelen af deltagerne på lejren er børn og unge har Spejdernes Lejr lavet en række sikkerhedsmæssige trafiktiltag, der blandt andet betyder, at dele af to veje - Brandhøjgårds- og Stærkendevej - blive spærret for almindelig trafik. Dog vil beboere og andre med vigtige ærinder kunne få en køretilladelse.

Nabomøder

Find præsentationer og referater fra afholdte informationsmøder i Reerslev og Vindinge.

Hvilke veje bliver afspærret?

Fra den 23. juli kl 07:00 til den 31. juli kl 23:59 vil en del af Brandhøjgårdsvej fra Stenbuen til Stærkendevej samt en del af Stærkendevej fra Golfklubben til Ellebjergvej være spærret for almindelig trafik.

Hvordan får jeg en køretilladelse som berørt borger?

Køretilladelser til berørte borgere i Reerslev Stærkende samt Vindinge  

Der uddeles to køretilladelser pr. husstand til de berørte husstande i Reerslev Stærkende samt Vindinge, som skal passere de afspærrede områder for at komme til jeres hjem. Tilladelserne uddeles senest d. 1. juli 2022, og borgeren skal sikre, at den er udfyldt korrekt samt at den til en hver tid er i bilen.  Vi gør opmærksomme på, at der kan forekomme ekstra køretid og kø i de afspærrede områder.  

Ansøgning om køretilladelse Reerslev Stærkende og Vindinge

Hvis du ikke bor indenfor de berørte husstande i Reerslev, Stærkende og Vindinge, som skal passere de afspærrede områder for at komme til jeres hjem. Så kan du ansøge om en køretilladelse ved at udfylde denne formular. Ansøgningerne kan sendes fra d. 30. maj til d. 9. juli 2022, herefter lukker formularen.

Ansøgninger fra borgere i Reerslev Stærkende vil blive behandlet af Spejdernes Lejr, og ansøgninger fra Borgere i Vindinge vil blive behandlet af Spejdernes Lejr.  Som udgangspunkt kan du få en køretilladelse, hvis du har et væsentligt ærinde via de afspærrede områder, dog gør vi opmærksomme på, at der kan forekomme ekstra køretid og kø i de afspærrede områder. 

Dispensationsansøgning om køretilladelse 

Ved afslag på en almindelig ansøgning om køretilladelse, er der mulighed for at søge om dispensation ved Spejdernes Lejr. For at opnå en dispensation skal der være en særlig årsag hertil. Det er Spejdernes Lejr områdechefer for Lejrplads og Infrastruktur, som vurderer, om der er mulighed for dispensation.  

Eksterne virksomheder kan også have behov for en køretilladelse, og disse søges via denne proces. Ansøgningerne kan sendes fra d. 30. maj til d. 9. juli 2022, herefter lukker formularen.   

Dispensationsansøgning kan søges direkte på dette link 

Du kan læse mere om, hvordan processen er for at opnå køretilladelser her 

Vil du have en kørselstilladelse eller høre, om du er berettiget til en, så skriv til trafik@sl2022.dk

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde de oftest stillede trafikspørgsmål og svarene på dem. Kan du ikke finde det rigtige svar vedrørende transport af grej, parkeringspladser mm, så skriv en mail til trafik@sl2022.dk eller skriv til vores generelle informationscenter på info@sl2022.dk 

Hvor skal jeg køre hen, hvis jeg bare skal sætte nogle af til lejren?

Der etableres et såkaldt "Kiss and good bye"-område på deltagerparkeringen på Stærkendevej 252, 2640 Hedehusene.

Hvordan omdirigerer Spejdernes Lejr trafikken?

Vi har frivillige som kommer til at stå de steder, hvor trafikken omdirigeres under lejren. Derudover vil Spejdernes Lejr sørge for relevant skiltning samt tage en dialog med omkringliggende firmaer, så de er advaret om ændringerne.

Kan vi forvente at bilerne bare holder i vejkanten under lejren?

Vi har etableret over 7.000 midlertidige parkeringspladser på udvalgte steder (se afsnit to ’Til bil’ for adresserne). VI arbejder tæt sammen med vejchefen i Høje-Taastrup Kommune om at sikre, at folk ikke bare parkerer bilen i vejrabatten.

Kan udrykningskøretøjer komme frem under lejren?

Spejdernes Lejr er i løbende kontakt med politiet, der også er til stede på lejren og evt. vejlukninger mv. gælder IKKE udrykningskøretøjer.

Hvad gør vi med de lastbiler som før kørte på de spærrede veje?

De henvises til andre ruter, og vi prøver at informere via Vejdirektoratets trafikinformation/Trafikradio mv.

Kan jeg stadig ride og køre mountainbike i Hedeland under lejren?

Spejderne holder ridestierne frie indtil den 01.07.22. Det er i hele perioden tilladt at færdes i Hedeland Naturpark. I lejrperioden d. 23. til 31. juli anbefaler vi at ride og køre mountainbike andre steder end dér, hvor lejren ligger. I kan finde et kort over lejren her

Kan jeg lade min elbil op på parkeringspladsen?

Der er ikke strøm på lejrens parkeringspladser. Find nærmeste opladningsmulighed på plugshare.com

Hvor skal parkere min bil på lejren som gæst?

Hvis du kommer i bil vil vi anbefale dig at køre til Spejdernes Lejrs gæsteparkering ved Brandhøjvej 268, 2640 Hedeland. Husk at det koster 100 kroner at parkere bilen. Beløbet betales via MobilePay.