Foto: Tim Riediger
Statsminister Lars Løkke Rasmussen var lørdag morgen på et uformelt besøg på Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg

Lars Løkke Rasmussen på morgenbesøg

Statsministeren havde prioriteret et besøg på lejren forud for sin ferie og beklagede, at han ikke har mulighed for at opleve lejren, når den for alvor summer af liv med 37.000 spejdere.

"Men det har været spændende at møde lejrledelsen og høre om tankerne omkring lejren, og det er fantastisk at se, at logistikken fungerer," sagde Lars Løkke Rasmussen efter en rundvisning på dele af lejrområdet.

Lars Løkke Rasmussen indledte besøget med morgenkaffe og introduktion til lejren sammen med den frivillige lejrledelse. Derefter besøgte han Dansk Pind Union, der har som sit formål at gøre pind-spillet med træstykker kendt i Danmark. Unionen er stiftet af nogle vestjyske spejdere, og "DM i pind" er en af de hundredvis af aktiviteter på Spejdernes Lejr 2017.

Spejderbevægelsen er det stærkeste fællesskab. Ingen kan alt, men alle kan noget, og når det lægges sammen, kan man nå fantastiske resultater.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen

Lars Løkke Rasmussen nåede også at hilse på nogle af de mange tusind spejdere fra hele landet, der fra lørdag morgen ankom med busser til en uges lejroplevelser.

"Spejderbevægelsen er det stærkeste fællesskab. Ingen kan alt, men alle kan noget, og når det lægges sammen, kan man nå fantastiske resultater. Det er frivilligheden, der kan få alt det her til at ske. Det ville ikke kunne lade sig gøre ellers. Jeg har set vartegnet Støvlen, som har krævet tusindvis af frivillige timer. Den er et godt symbol på de fodaftryk, som alle frivillige ledere sætter på Danmarkskortet," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren nævnte også det unikke fællesskab, der starter i banden eller patruljen.

"Det pudser børn af og er en rigtigt god måde at blive opdraget på. Spejderbevægelsen gør først og fremmest en forskel i samfundet ved, at børn og unge får en ballast med videre i livet. Men når jeg møder erhvervsledere eller fagforeningsledere, der har påtaget sig et ansvar i samfundet, er det også meget almindeligt, at de har haft en spejderfortid," understregede Lars Løkke Rasmussen.