Gør SL2022 uforglemmelig
Der er mange forskellige muligheder for at hjælpe som lejrfrivillig både før, under og efter Spejdernes Lejr 2022. Se nederst på siden, hvordan du tilmelder dig.

Bliv lejrfrivillig på Spejdernes Lejr

Kunne du tænke dig at være en del af holdet, der får Spejdernes Lejr 2022 til at blive en fantastisk oplevelse for alle? Lige nu søger vi lejrfrivillige til at være med til at planlægge og organisere lejren. Der er allerede lavet seks udvalg: Økonomi, Aktiviteter og events, Deltagere, Lejrplads og infrastruktur, Kommunikation og Frivillighed.

Du kan læse mere om de seks områder og melde dig som medlem af lejrorganisationen her.

Du kan også finde en opgavebank med specifikke opgaver lejrorganisationen står og mangler en hjælpende hånd til at udføre. Du finder opgavebanken her

Bliv lejrfrivillig

  • Overvej om du vil hjælpe med til forberedelserne af SL2022
  • Overvej hvilket område du gerne vil være med til at udvikle
  • Udfyld og send en frivilligansøgning
  • Når din ansøgning er modtaget, bliver du kontaktet af relevant person

Lejrfrivillig

Som lejrfrivillig skal det være sjovt at lave lejr. Du bliver en del af det større fællesskab, som gør en stor forskel for hele lejren. Derfor vil der op til, under og efter lejren være forskellige arrangementer og tiltag, for at alle føler sig som en del af fællesskabet og får en oplevelse af personlig udvikling i forbindelse med lejren. Det kan f.eks. være webinarer inden lejren, forskellige sociale arrangementer, aktiviteter målrettet lejrfrivillige under lejren og et gensynsarrangement efter lejren.  

Bliv lejrhjælper

På Spejdernes Lejr vil vi gerne have 100 lejrhjælpere. Det er unge og voksne, der har et udviklingshandicap, og som gerne vil bidrage til lejren

Læs mere om lejrhjælpere og støttepersoner her

Lejrfrivillig med familie?

Vil du gerne have din familie med på SL2022 samtidig med, at du er lejrfrivillig? Det er intet problem. Vi laver en underlejr, hvor du kan få passet dine børn i en slags frivilligbørnehave. Her vil der være aktiviteter for børnene, mens de voksne er på job. 

Hvor skal vi bo og spise?

Du bestemmer selv, om du vil bo sammen med din spejdergruppe i en af de andre underlejre, eller om du vil bo i frivillig-området sammen med eksempelvis dine kolleger, klan eller familie. Det er også op til dig selv, om du vil spise i en lejrens kantiner eller om du vil bo på spejdermaner, og tilberede din egen mad på bålet i din lejr. 

Økonomihåndbog

Skal du have refunderet en udgift, som du har haft i forbindelse med lejrplanlægningen? Så følg denne vejledning

Det gode arbejdsmiljø

På Spejdernes Lejr 2022 ønsker vi, at vi ser det bedste i os selv og i andre, og at vi taler sammen om tingene. Det er ikke altid lige let, da vi alle laver fejl ind i mellem og kommer til at gøre ting, som vi fortryder eller som andre ikke helt forstår. Vi har derfor lavet en lille guide, som kan hjælpe os alle til, hvordan vi kan møde os selv og hinanden på en venlig måde, så vi i højere grad kan forstå hinanden og finde løsninger, som alle er tilfredse med

Læs guide til at møde os selv og andre, når vi oplever udfordringer her

Mangfoldighed

Der er mange måder at være frivillig på. På Spejdernes Lejr forsøger vi at skabe rammerne for, at alle kan bidrage til lejren med netop dét, de har lyst til og mulighed for.

Et nyt tiltag på lejren er, at der blandt de mange lejrfrivillige er 100 lejrhjælpere. Det er unge og voksne, der har et udviklingshandicap, og som, uanset deres udviklingshandicap, gerne vil være med til at få en stor spejderlejr til at fungere.

Hvis du vil vide mere om at være lejrhjælper, eller være støtteperson for en lejrhjælper, så klik her

Reduktion i pris for lejrfrivillige

De frivillige, som yder en væsentlig indsats i lejrens planlægning, afholdelse og/eller oprydning (estimeret til minimum 32 timer) vil få en reduktion af prisen og skal derfor betale 1.575 kr. Deltagerprisen er på 2.250 kr. Det koster ikke noget at deltage i Spejdernes Lejr's forlejr og efterlejr.

Det er Spejdernes bestyrelse, som har godkendt deltagerprisen på Spejdernes Lejr 2022. Prisen skal dække udgifterne til lejrplads, aktiviteter, udstyr, mad og transport. Du kan læse mere om beslutningen her

Frivillige fra lokalområdet

Lejren vil nyde godt af en masse lokale ildsjæle, der gerne vil hjælpe til på lejren, men som foretrækker at bo derhjemme.

Frivillige på lejren, der vælger at bo uden for lejren og derfor ikke bor på lejren, skal ikke betale for at deltage. De skal betale gæstepris på parkeringspladsen og har mulighed for at tilkøbe mad eller tage en madpakke med.

Tilmelding

Systemet for tilmeldingen til frivillig-vagter under lejren er endnu ikke færdigudviklet, og du vil kunne finde et link her, så snart det er oppe at køre.

Du kan dog allerede nu melde dig som medlem af lejrorganisationen og være med til at opbygge og planlægge verdens bedste spejderlejr lige her

Hvis du ikke overnatter på lejrpladsen

Selvom du ikke skal sove på lejrpladsen, har vi alligevel behov for en tilmelding for at vide, hvornår du kommer på lejren. Derudover skal vi vide, hvis du har børn, der skal passes i lejrens frivillig-børnehave , mens du arbejder. Hvis du ikke overnatter på lejrpladsen, er det gratis at deltage. Du skal dog tage madpakke med eller købe mad i en af vores cafeer.

Hvis du tilmeldes gennem gruppen

Der vil tættere på lejren blive mulighed for at:

  • Danne bofællesskaber. Som udgangspunkt ligger man i klynge sammen med resten af sit udvalg - medmindre man bor i campingvogn.
  • Danne spisefælleskaber hvis man selv vil lave mad, kan man danne et fællesskab, som laver mad sammen og får et indkøbskort til at handle for.
  • Danne betalingsfællesskaber, hvis man ønsker en fælles afregning, som ikke er via en deltagende spejdergruppe.
  • Registrere frivilligbørn, som er med på lejren. Så vent med at tilmelde dem til denne mulighed bliver frigivet.
  • Angive hvor mange og hvor store telte I medbringer.

NB: Tilmeldingssystemet er endnu ikke færdigudviklet og der vil derfor kunne forekomme nye informationer, når tilmeldingen til Spejdernes Lejr 2022 åbner.

Hvis du vil overnatte på lejrpladsen

Som lejrfrivillige er der frit valg, om du vil sove med andre frivillige i underlejren for frivillige (kaldet underlejr Hedeland), eller om du vil bo med din spejdergruppe. Du kan også vælge at sove det ene sted og spise det andet. Det er helt op til dig selv, at skabe den kombination, der passer dig bedst.

Du skal tage stilling til:

Lejrdage: Hvilke dage deltager du på lejren? Du kan gratis deltage i for- og efterlejr. Her arbejder du for dit udvalg med at opbygge og nedbryde lejren.

Overnatningssted: Her kan du vælge mellem underlejren for frivillige eller din egen spejdergruppe. Flytter du i løbet af ugen, kan du indtaste flere perioder. Bemærk, at hvis du planlægger at bo i en campingvogn skal du kontakte informationscenteret for at høre om mulighederne på info@sl2022.dk. Du kan ikke vælge overnatningssted under for- og efterlejr, hvor lejren styrer placeringen.

Deltager du måske i en kortere periode og gerne vil slippe for at selv at have teltgrej med, så kan du indlogere dig i HOTELT for et eller flere døgn. Læs mere om HOTELT nedenfor.

Bespisning: Her vælger du, om du ønsker at spise i frivilligkantine, hos en spejdergruppe eller selv laver mad (i så fald kan du få råvarer udleveret uden ekstra omkostninger).

Transport: Som frivillig er du som udgangspunkt IKKE tilmeldt fællestransport. Det skal tilvælges i denne fane, hvis du ønsker transport. Du skal formentlig være tilmeldt inden den 1. maj for at køre med fællestransporten. Kører du ikke med fællestransporten, vil du få en refusion baseret på din hjemkommune.

Specielle ønsker: Her kan du angive, om du skal have speciel forplejning, medbringer campingvogn, har et handicap eller andre ting, vi skal tage hensyn til.

Betaling: Her kan du vælge at betale gennem en tilmeldt gruppe/kreds. Skal du selv betale, skal feltet ikke udfyldes.

Børnepasning: Hvis du har børn med, som du gerne vil have passet, mens du arbejder, skal du oplyse dette ved tilmelding.

NB: Tilmeldingssystemet er endnu ikke færdigudviklet og der vil derfor kunne forekomme nye informationer, når tilmeldingen til Spejdernes Lejr 2022 åbner.

HOTELT på Spejdernes Lejr 2022

Sct. Georgs Gilderne gentager succesen med HOTELT på Spejdernes Lejr 2022

På Spejdernes Lejr i 2017 var Sct. Georgs Gildernes HOTELT-lejr et nyt tiltag som rigtig mange lejrfrivillige benyttede sig af. HOTELT-lejrens blikfang var 24 gule XXL patruljetelte med to kabiner der blev brugt som HOTELT-værelser samt vores aktivitetsplads med Kåten der var reception, vores samlingstelt og bålplads mm.

HOTELT er i alt sin enkelthed et sted hvor man kan leje et ”telt-værelse” for et eller flere døgn, så man slipper for selv at have sit teltgrej med. HOTELT-lejren kommer til at ligge mellem spejdertorvet og frivilligområdet ”Underlejr Hedeland” og der vil igen kunne ses 24 – 30 gule patruljetelte der hver har to kabiner.

På HOTELT-lejrens område glæder vi os til at arrangere forskellige aktiviteter for spejderne. Vores samlingstelt vil være et sted hvor man kan snakke og hygge sig. Her vil vi lave små events med relevante emner for spejderledere, lejrfrivillige, og vore gæster og her vil altid være ”kaffe på kanden”

Hvem kan leje et HOTELT-værelse?
Det er kun lejrfrivillige på SL2022 der kan leje et HOTELT-værelse, og det vil blive en valgmulighed når den endelige tilmelding som lejrfrivillig starter. Vi vil operere med to valgmuligheder:

1. Kabine med to feltsenge til 200 kr./døgn (vil også kunne lejes af en enkelt person)

2. Familietelt med to kabiner og to feltsenge til 350 kr./døgn (Til familier m. børn)

Morgenmad er indeholdt i lejrgebyret – og serveres som andre måltider de respektive kantiner.

Sct. Georgs Gilderne i Danmark donerer teltene til en lokal spejdergruppe. De gule XXL patruljetelte er alle nyindkøbt, og vores HOTELT koncept bygger på, at Sct. Georgs Gilder rundt omkring i Danmark forærer en lokal spejdergruppe et telt. Gruppen får overrakt et teltbevis, og når SL2022 et slut, kommer gruppen selv over til HOTELT-lejren og pakker deres telt sammen og tager det med hjem.

For mere information:

Henning Rasmussen, Projektleder for Hotelt hotelt@sct-georg.dk

Peter Buhl, Hotelt-gruppen, 21630817, peter.buhl.dk@gmail.com

Hvis du vil være lejrhjælper eller støtteperson for en lejrhjælper

Blandt de mange lejrfrivillige er der 100 lejrhjælpere. Det er unge og voksne, der har et udviklingshandicap, og som uanset deres udviklingshandicap, gerne vil være med til at få en stor spejderlejr til at fungere. Støttepersonerne er lejrfrivillige som, når det er nødvendigt, ved siden af deres eget arbejde som lejrfrivillig, også hjælper en lejrhjælper, med at udfylde sit job som lejrfrivillig på Spejdernes Lejr. Vil du være lejrhjælper eller støtteperson for en lejrhjælper, så meld dig via jobopslagene. Hvis du vil vide mere om at være lejrhjælper, eller være støtteperson for en lejrhjælper, så klik her

Frivilligt arbejde på CV'et

Dine erfaringer som frivillig på Spejdernes Lejr kan bruges i din jobsøgning.  Vis din kommende arbejdsgiver, hvordan du vil bruge erfaringer på deres arbejdsplads, tydeliggør dine erfaringer i dit CV og brug måske din nærmeste leder på Spejdernes Lejr som reference. Læs mere om, hvordan du gør her

Driller tilmeldingen? Der er hjælp at hente

Har du problemer med at blive tilmeldt, kan du få hjælp her:

Problemer med tilmeldingssystemet: sekretariatet@sl2022.dk

Generelle spørgsmål om lejren: info@sl2022.dk