Foto: Johan Stauner Bill
Når Nordens største spejderlejr til sommer afholdes i Hedeland Naturpark, vil de tusindvis af frivillige, som organiserer lejren for de 40.000 deltagende børn og unge, få deres måltider leveret fra BC Catering. Aftalen sikrer, at de fire kantiner på Spejdernes Lejr 2022 tilsammen får cirka 100.000 måltider leveret af virksomheden fra Roskilde.

Lokalt firma leverer mad til frivillige på Spejdernes Lejr

Senest opdateret 2. februar 2022

”Spejdernes Lejr er glade for at have fundet en lokale leverandør som både kan levere mad af høj kvalitet til vores kantiner og samtidig sikre, at vi løbende kan tilpasse mængden af mad til vores frivilliges behov. Dermed minimerer vi både transport og madspild på lejren uden at gå på kompromis med kvaliteten” fortæller lejrchef Morten Lykkeberg.

Den 31. januar underskrev den ene af to lejrchefer for Spejdernes Lejr 2022, Morten Lykkeberg, og direktør, Jimmi Nielsen, fra BC Catering en samhandelsaftale, der sikrer leveringen af kvalitetsmad til lejrens fire kantiner.

Jimmy Nielsen (direktør BC Catering), Nelly Riggelsen (Øllingegaard Mejeri) og Morten Lykkeberg (Lejrchef for Spejdernes Lejr). I baggrunden ses Hedeland Naturpark, hvor Spejdernes Lejr bliver afholdt fra den 23-31. juli 2022. Foto: Annie Jakobsen

Lokal virksomhed sikrer fleksibel levering

BC Catering Roskilde A/S vandt budrunden, da de er den virksomhed, der kan levere den bedste kvalitet til prisen, og samtidig er placeret så tæt på lejren, at maden kan bestilles dag for dag.

”Som lokal totalleverandør har vi stor forståelse for lejrens forskellige behov, og vores store sortiment betyder, at vi kan levere en bred pallette af råvarer og færdige produkter til lejren” udtaler Jimmi Nielsen, direktør i BC Catering, inden han uddyber ”Vores nære placering gør, at vi kan levere dag for dag, og hvis behov, fra time til time. Det betyder, at vi sammen med Spejdernes Lejr kan have stor fokus på mængder og kølekæde og dermed minimere madspild.”

BC Catering vil med millionkontrakten stå for leveringen af mad til lejrens fire kantiner, hvor lejrens frivillige får deres mad under selve lejren, men også i ugerne op til og efter lejren, hvor frivillige ildsjæle står for opbygningen- og nedrivningen af lejren. I alt forventes det, at virksomheden leverer i omegnen af 100.000 måltider.

Mad med respekt for natur og samfund

BC Caterings smidighed med leverancen skyldes blandt andet, at underleverandørerne er udvalgt blandt lokale, bæredygtige fødevareproducenter. Fx forventer mejeriet Øllingegaard bare 30 km fra lejren at levere 60.000 liter mælk, der både er økologisk og produceret under Øllingegaards særlige program for begrænsning af mælkens klimabelastning. Den slags leverandørers ekstra indsats for mennesker, dyr, miljø og klode harmonerer godt med spejderbevægelsens eget værdisæt om ansvar og respekt for naturen og samfundet og giver dermed yderligere kvalitet til samarbejdet.