"Jeg vil også være med" Det var Mette Frederiksen (S) første kommentar, da hun mandag besøgte Spejdernes Lejr ved Sønderborg.

Mette Frederiksen: "Jeg vil også være med"

Foto: Johan Stauner Bill

"Det er fedt at være her. Her er en super god stemning og man får lyst til at bygge med rafter og synge med rundt om lejrbålet."

37.000 spejdere fra hele verden bruger en uge af deres ferie på aktiviteter, som alle har til formål skabe borgere der er aktive og tager ansvar. Det kaldes Danmarks største fællesskab, og det ville Mette Frederiksen gerne opleve.

Mette Frederiksens 11 årige søn Magne ville også gerne besøge sin gamle spejdergruppe Ravnehus fra Hareskov.

"Jeg er lige stoppet til spejder, fordi fodbold kom til at fylde for meget, men fire af mine gode venner er stadig spejdere", fortalte Magne. Sammen med Magne og Mette Frederiksen var også Benny Engelbrecht (S) (blandt andet formand for Sydslesvigudvalget) og Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S).

Mette Fredriksen blev vist rundt på lejren af tre unge spejdere mellem 15 og 18 år (Mathias Hesseldahl, Mathilde Frank-Jessen og Josefine Majgaard Olesen). De startede turen på Støvlen, lejrens vartegn, som er en vandrestøvle: 12 meter høj og 24 meter lang, og stråtækt. Mette Frederiksen og resten af gruppen nød den storslåede udsigt over hele lejren fra toppen af Støvlen.

Derfra gik turen til det internationale telt hvor Mette Frederiksen hilste på fire spejdere fra Tunesien: Neil, Marwa, Ala Eddine og Hanine og deres danske venner Rikke fra Hjørring og Carl fra Virum Sorgenfri. Spejderne overrakte et særligt venskabstørklæde til politikeren og fik både taget billeder og selfies.

Sidste stop inden Magne kunne hilse på sine venner, var den innovative FABtown, innovationens og fremstillingens by. Her viste Manja Jørgensen en helt nydesignet shelter, udviklet i samarbejde med Sønderborg Kommune. På lejren vil spejdere over 15 år bygge syv shelters, som efterfølgende bliver opstillet ved kysten til glæde for alle. Det blev også til et besøg i robotværkstedet, hvor 50 spejdere fra Hong Kong byggede robotter.

"Det har jeg lige godt aldrig set på en spejderlejr før," udbrød Mette Fredriksen.

Endelig nåede gruppen frem til Ravnehus Gruppe fra Hareskov. Der var stor gensynsglæde mellem Magnes spejderledere og Magne, men desværre ramte Magne akkurat det tidspunkt, hvor alle vennerne var på aktiviteter rundt på lejren.

Aktiviteter, som vil styrke dem i samarbejde, innovation og opgaveløsning og forhåbentlig gøre dem til endnu bedre samfundsborgere i Danmark, men desværre gjorde at ikke nåede at hilse på Magne.

TIL REDAKTIONEN Fotos fra Spejdernes Lejr 2017 kan hentes i høj opløsning på foto.sl2017.dk Billederne kan bruges frit – Spejdernes Lejr 2017 samt fotografen skal krediteres.

KONTAKT Jakob Høgsbro Presse@sl2017.dk Presse tlf. 2491 7017