Foto: Johanne Baadsgaard

Milliondonation til aktivitetsområde på Spejdernes Lejr

Senest opdateret 10. marts 2022

Når 40.000 spejdere til sommer samles til Nordens største spejderlejr i Hedeland Naturpark har Spar Nord Fonden doneret 1.5 millioner kroner til lejrens største aktivitetsområde, FællesHEDEN, hvor 10.000 spejdere vil deltage i aktiviteter samtidig.

I daglig tale kendes området som 'Grusgraven' og ligger ud til Tranemosevej og Brandhøjgaardsvej. Det 42 hektar – svarende til cirka 42 fodboldbaner - store område bruges normalt kun af mountainbikeryttere og hundeluftere på grund af dets stejle skrænter og våde jordbund. Men under Spejdernes Lejr 2022 bliver området forvandlet til et aktivitetsmekka med sjove og anderledes aktiviteter, der udnytter det usædvanlige terræn. Donationen fra Spar Nord Fonden gør det muligt for de mange frivillige, som er i fuld gang med at udtænke aktiviteter, til at tænke endnu større.
 

Det er i dette område, at op til 10.000 børn og unge kommer til at lave fælles aktiviteter under Spejdernes Lejr 2022.

”Med Spar Nord Fondens støtte kan vi udvikle unikke og sjove aktiviteter for tusindvis af spejdere som styrker fællesskabet, udfordrer deltagerne og som giver dem en aha-oplevelse, uanset deres alder.” fortæller Emma K. Christensen, den ene af to områdechefer for Aktiviteter og Events på lejren.

FællesHEDEN er det største aktivitetsområde på Spejdernes Lejr 2022, og alle spejderne vil deltage på en aktivitet i området, da det er her, at de cirka 10.000 beboere i hver underlejr har en fælles aktivitetsdag.

Sjove, unikke og lærerige aktiviteter

Alle aktiviteter på FællesHEDEN tager deres udgangspunkt i lejrens tema ”Fælles om fremtiden”, der sætter fokus på, hvordan deltagerne kan tage ansvar for vores klode, menneskene på den og vores fælles fremtid. Aktiviteterne sætter fokus på dette ved blandt andet at handle om natur, samfund, sundhed og teknik, men de specielle rammer giver mulighed for nogle helt nye oplevelser for deltagerne.

”Jeg håber, at alle spejderne efter en dag på FællesHEDEN tænker, at det har været noget af det sjoveste, de har været med til,” fortæller Louis Jørgensen, den anden områdechef for Aktiviteter og Events, inden han uddyber ”Det er trods alt ikke hver dag, at man kan samle knap 10.000 kammerater til en aktivitet i så unikke omgivelser. Det bliver fantastisk at se så mange børn og unge have det sjovt samtidigt.”

”Vi er glade for at kunne hjælpe med at give så mange børn og unge en unik og konkret fællesskabsoplevelse. Det er fællesskaber der mærkes, og derfor støtter vi Spejdernes Lejr 2022” udtaler Elisabeth Viksnins, Leder af strategiske projekter og presse fra Spar Nord Fonden.

Én af aktiviteterne er en flere hundrede meter stor labyrint, en anden aktivitet er en kæmpe forhindringsbane og en tredje aktivitet indebærer over 100 affyringsramper til vandraketter.

Det indtegnede område er aktivitetsområdet FællesHEDEN
Til Spejdernes Lejr 2017 brugte man området omkring Dybbøl Mølle til at lave en forhindringsbane. Foto: Thomas Heie Nielsen

Aktiviteterne på FællesHEDEN består dels af en række aktiviteter for spejderne på op til 10 år under overskriften Lillespejd og dels af 13 delaktiviteter for spejderne fra 11 år og opefter.

Læs mere om de mange aktiviteter på Spejdernes Lejr 2022 HER

Om Spar Nord Fonden

I mere end to årtier har Spar Nord Fonden støttet fritidsinitiativer, hvor mennesker oplever, lærer og udfører noget i samvær, i samspil og i fællesskab. 

  • Hvert år: Små og store donationer til 800 små og store initiativer
  • Hvert år: Donationer på i alt 50 mio. kroner 
  • Spar Nord Fonden ejer aktier i Spar Nord Bank - Svarende til en ejerandel på 19.34 pct
  • Størstedelen af aktieudbyttet gives tilbage til samfundet