Fra den 23. til 31. juli afholdes Nordens største spejderlejr i den sydlige del af Hedeland Naturpark. I de ni dage forventes det, at knap 100.000 vil kigge forbi lejren. Derfor har Spejderens Lejr udarbejdet en trafikplan, der tager hensyn til deltagerne, naboerne og øvrige trafikanters behov i denne periode. Planen er udarbejdet i samråd med værtskommunerne, vejdirektoratet, bylaug, ligesom politiet og vejdirektoratet også har godkendt planen de steder, hvor den påvirker den normale trafik. Nedenfor kan du finde de vigtigste informationer.

Kom sikkert til og fra lejren

Senest opdateret 31. juli 2022

Spørgsmål

Ring til +45 91 47 54 83  med spørgsmål om hjemtransport

Skriv til trafik@sl2022.dk med spørgsmål om grejtransport, parkeringspladser  mm.

Eller til info@sl2022.dk med generelle spørgsmål til lejren.

Afrejsetabel for lejrens fællestransport

Køreplaner for fælles transport

Her finder du køreplaner fra lejren d. 27. - 31. juli.


Filerne er opdateret d. 18. juli.

Busserne kører med større forsinkelser, hvilket vi beklager virkelig meget!

Vi er udtaget til tungvognskontrol på busserne og der mangler kapacitet på vejene. Ventetiden er forskelligt fra bus til bus, og derfor vil vi opfordre til, at grupperne stadig overholder deres mødetid.

Find kortet og flere detaljer for bilister, her

Ankomst og afrejse

Den 23. juli ankommer tusindvis af spejdere til Hedeland Naturpark med busser og i biler og den 31. juli er den store afrejsedag Vi forventer, at der kommer 90 busser og 300 personbiler i timen på disse dage – hvilket helt naturligt vil kunne give lidt ventetid og kødannelse.

Ankomst i bil

Spejdernes Lejr 2022 har lavet midlertidige parkeringspladser til i alt 7.000 biler under lejren. Vi forventer, at belastningen på parkeringspladserne - og vejene hen til - vil stige i løbet af dagen. Derfor anbefaler vi at følge nedenstående ruteanvisninger og ankomme tidligt for at undgå de værste køer.

På og afsætning

Der etableres et såkaldt "Kiss and good bye"-område på deltagerparkeringen. Her er det muligt at sætte en deltager af og sige hurtigt farvel, og derefter køre afsted igen. Du finder deltagerparkeringen på Stærkendevej 252, 2640 Hedehusene. Se anbefalede rute under Deltagerparkering.

Deltager (og frivillig) parkering

Hvis du har meldt dig til lejren som deltager eller frivillig, så kan du parkere gratis på Deltagerparkeringen. Du finder Deltagerparkeringen ved Stærkendevej 252, 2640 Hedehusene.

Hvis muligt, anbefaler vi dig at ankomme til lejren via Greve landevej og Strøhusvej. Se billede nedenfor

Når du har parkeret bilen ved Deltagerparkering, anbefaler vi dig at tage følgende gårute hen til lejren.

Kortet indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
WMS-tjeneste: Natur- og Friluftskort

Gårute fra Deltagerparkering

Når du har parkeret din bil ved Deltagerparkering (Stærkendevej 252), anbefaler vi dig at følge den nedenstående rute på gåben hen til lejren.

Kortet indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
WMS-tjeneste: Natur- og Friluftskort

Gæsteparkering

Hvis du besøger lejren som gæst, så skal du køre til gæsteparkeringen ved Brandhøjvej 268, 2640 Hedehusene. Vær opmærksom på, at på ankomst (23. juli) og afrejse (31. juli) dagene, vil det ikke være muligt at benytte gæsteparkeringen.

NB: Det koster 100 kr pr. dag at bruge disse pladser. Beløbet skal betales via MobilePay og skilte med yderligere informationer findes på parkeringspladsen.

For at undgå vejafspærringer og lange køer, anbefaler at køre til gæsteparkeringen via Hedehusene by. Se billede nedenfor.

Anden transport end bil

I egen bus
Lastbil og lignende køretøjer
På cykel

Tag til Hedehusene station og cykel herfra. Der vil være mulighed for at parkere cykler flere steder på lejren.

Det er muligt at transportere sig rundt på lejrområdet i ikke-eldrevne cykler. Men da der er mange børn og unge med på lejren, så anbefaler vi at gøre det i roligt tempo og ikke med motion for øje.

Handicap-køretøjer

Der etableres afsætningssted ved Brandhøjgårdsvej. Køretøjet skal efterfølgende parkeres på deltagerparkeringen på Stærkendevej 252, 2640 Hedehusene.

Offentlig transport

Bus nr. 224 fra Hedehusende station kører igennem Reerslev by, under lejren. Benyt stoppested Tingstien (Tingstedvej).

For yderligere info henviser vi til rejseplanen.dk

Hvilke veje bliver afspærret?

Fra den 23. juli kl 07:00 til den 31. juli kl 23:59 vil en del af Brandhøjgårdsvej fra Stenbuen til Stærkendevej samt en del af Stærkendevej fra Golfklubben til Ellebjergvej være spærret for almindelig trafik.

Hvordan får jeg en køretilladelse som berørt borger?

Køretilladelser til berørte borgere i Reerslev Stærkende samt Vindinge  

Der er uddelt to køretilladelser pr. husstand til de berørte husstande i Reerslev Stærkende samt Vindinge, som skal passere de afspærrede områder for at komme til jeres hjem. Borgeren skal sikre, at den er udfyldt korrekt samt at den til en hver tid er i bilen.  Vi gør opmærksomme på, at der kan forekomme ekstra køretid og kø i de afspærrede områder.  

Ansøgning om køretilladelse Reerslev Stærkende og Vindinge

Fristen for køretilladelser er overskredet, hvis der opstår en akut situation, hvor der er behov for en køretilladelse, bedes du kontakt trafik på trafik@sl2022.dk 

Du kan læse mere om, hvordan processen er for at opnå køretilladelser her 

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde de oftest stillede trafikspørgsmål og svarene på dem. Kan du ikke finde det rigtige svar vedrørende transport af grej, parkeringspladser mm, så skriv en mail til trafik@sl2022.dk eller skriv til vores generelle informationscenter på info@sl2022.dk 

Hvor skal jeg køre hen, hvis jeg bare skal sætte nogle af til lejren?

Der etableres et såkaldt "Kiss and good bye"-område på deltagerparkeringen på Stærkendevej 252, 2640 Hedehusene.

Hvordan omdirigerer Spejdernes Lejr trafikken?

Vi har frivillige som kommer til at stå de steder, hvor trafikken omdirigeres under lejren. Derudover vil Spejdernes Lejr sørge for relevant skiltning samt tage en dialog med omkringliggende firmaer, så de er advaret om ændringerne.

Kan vi forvente at bilerne bare holder i vejkanten under lejren?

Vi har etableret over 7.000 midlertidige parkeringspladser på udvalgte steder (se afsnit to ’Til bil’ for adresserne). VI arbejder tæt sammen med vejchefen i Høje-Taastrup Kommune om at sikre, at folk ikke bare parkerer bilen i vejrabatten.

Kan udrykningskøretøjer komme frem under lejren?

Spejdernes Lejr er i løbende kontakt med politiet, der også er til stede på lejren og evt. vejlukninger mv. gælder IKKE udrykningskøretøjer.

Hvad gør vi med de lastbiler som før kørte på de spærrede veje?

De henvises til andre ruter, og vi prøver at informere via Vejdirektoratets trafikinformation/Trafikradio mv.

Kan jeg stadig ride og køre mountainbike i Hedeland under lejren?

Spejderne holder ridestierne frie indtil den 01.07.22. Det er i hele perioden tilladt at færdes i Hedeland Naturpark. I lejrperioden d. 23. til 31. juli anbefaler vi at ride og køre mountainbike andre steder end dér, hvor lejren ligger. I kan finde et kort over lejren her

Kan jeg lade min elbil op på parkeringspladsen?

Der er ikke strøm på lejrens parkeringspladser. Find nærmeste opladningsmulighed på plugshare.com

Hvor skal parkere min bil på lejren som gæst?

Hvis du kommer i bil vil vi anbefale dig at køre til Spejdernes Lejrs gæsteparkering ved Brandhøjvej 268, 2640 Hedehusene. Husk at det koster 100 kroner at parkere bilen. Beløbet betales via MobilePay.