Vi sætter spor
Foto: Jon Kristensen
I dagene fra den den 22. juli til den 30. juli 2017 flytter mere end 35.000 spejdere fra Danmark og udlandet til Kær Vestermark ved Sønderborg.

Om Spejdernes Lejr

Spejdernes Lejr 2017 er med tusindvis af deltagere fra ind- og udland Danmarks største spejderlejr. Lejren er arrangeret af de fem danske spejderkorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig og bliver afholdt den 22. juli til den 30. juli 2017 ved Sønderborg på Kær Vestermark.

Lejren arrangeres i et tæt samarbejde med Sønderborg Kommune. Spejderne bliver fordelt i underlejrene Møllen, Øen, Slottet, Tårnet og Broen efter kommuner. Så deltagerne skal bo i underlejre sammen med andre spejdere fra samme kommune.

De fem underlejre er opkaldt efter steder, der er vigtige for Sønderborg. Møllen er opkaldt efter Dybbøl Mølle, der ligger cirka fem kilometer fra Kær Vestermark. Slottet er opkaldt efter Sønderborg Slot og Tårnet er opkaldt efter tårnet på Broager Kirke. Øen er opkaldt efter Als, hvor størstedelen af byen Sønderborg ligger og Broen er opkaldt efter Kong Christian den X’s bro, der forbinder Jyllandssiden af Sønderborg med den del af byen, der ligger på Als.

Se hvor stor Spejdernes Lejr 2012 var. Vi håber alle danske spejdere vil være med til at gøre Spejdernes Lejr 2017 endnu større!

Spejderne

Spejdernes lejr 2017 er i fællesskab arrangeret af de fem spejderkorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De Grønne Pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

De fem spejderkorps står bag organisationen Spejderne. Lejren bygger på en masse frivilligt arbejde, og hvis du ønsker at hjælpe til kan du melde dig som frivillig her. Altså er Spejdernes Lejr 2017 en NGO, lige som de fem spejderkorps er. 

Vi sætter spor

Lejrens vision og tema er “Vi sætter spor”. Vi vil gennem spejderarbejdet på Spejdernes Lejr 2017 sætte spor i os selv, hinanden og i omverdenen.

Deltagerne på lejren vil gennem aktiviteterne opnå solide personlige kompetencer, lære at indgå i alle slags relationer og lære at tage ansvar for fællesskabet. Spejderne vil gennem fællesskab og samarbejde i spejderarbejdet også udvikle sig til at blive ansvarlige mennesker, der bidrager til demokratisk udvikling.

Aktiviteter

Hovedmålgruppen for aktiviteterne er deltagere på 10 til 17 år.  Til dem vil der være Rejser, som er forløb tilrettelagt med fokus på uddannelse og aktivitet. Mens nogle dage er optaget af Rejser, vil der også være mulighed for Frie Aktiviteter, der er for alle aldersgrupper. Der vil være massevis af forskellige aktiviteter at vælge imellem. Den kan eksempelvis være aktiviteter som hike, natløb, adventurespejd.

Projektarbejde og voksenuddannelse

For de største spejdere, seniorer, ledere og jobbere vil  FABtown afvikle et projektforløb med tilhørende undervisning i projektmetoder.

Før lejrens start planlægges der på, at deltagerne kan benytte et virtuelt rum, der gør det muligt for grupperne at begynde deres forberedelser.

Til alle over 18 vil der være tilbud for voksenuddannelse. Der vil blandt andet være kurser, workshops eller temadage. Voksenuddannelsen bliver tilpasset, så der er et tilbud for alle. Kurserne kommer til at strække sig fra basale kurser i spejderfærdigheder til mere vilde og udviklende kurser, så både nye og erfarne spejderledere kan lære noget nyt.