I denne artikel kan du læse mere om områdecheferne for Frivillighed, Jesper og Marie, som er nogle af de hundredvis af frivillige, der lægger tusindvis af timer for at sikre, at Spejdernes Lejr 2022 bliver en fantastisk oplevelse for 40.000 spejdere.

Mød Jesper og Marie - områdechefer for Frivillighed

Senest opdateret 8. januar 2021

Mød Marie Kaas-Larsen

Hvorfor synes du det er fedt at skulle være områdechef for Frivillighed i planlægningen af SL2022?
For mig betyder det rigtig meget, at alle frivillige, der lægger kræfter i forbindelse med Spejdernes Lejr, har en oplevelse af at være anerkendt og værdsat, både før, under og efter lejren. Jeg synes, det er godt, at man I forbindelse med denne lejr, har sat særligt fokus på de frivilliges vilkår. Det er fedt at arbejde med, hvordan man ”giver noget igen” til mennesker, der arbejder frivilligt, da det jo i sagens natur er lidt modsætningsfyldt. 

Hvad kommer du til at lave i lejrorganisationen? 
Jeg kommer til at holde styr på trådende i området Frivillighed. Særligt med fokus på de frivilliges vilkår, anerkendelse og trivsel. 

Hvad glæder du dig mest til på Spejdernes Lejr 2022? 
Jeg glæder mig til at opleve Spejdernes Lejr med et andet perspektiv end jeg tidligere har gjort. Det bliver fedt at opleve lejren blive bygget op og se det vrimle ind med glade spejdere. 

Hvad er din bedste lejroplevelse? 
Da jeg var 10 år var jeg med min spejdergruppe på adventure-tur i Wales. Jeg var den yngste og alligevel klarede jeg alle de vilde ting vi skulle. Det har haft stor betydning for, hvordan jeg selv har arrangeret lejre i min gruppe siden da. 

Hvad er din yndlings spejderaktivitet? 
At lave gourmetmad over bål og at prøve grænser.

Fakta om Marie Kaas-Larsen

Født (år): 1987
Bopæl (og evt opvækst): Brønshøj, Vangede
Spejderkorps (og evt. gruppe): De grønne pigespejdere, Gentofte-Vangede gruppe
Stilling i det virkelige liv: Lærer på en skole på Nørrebro, København.
Kontaktoplysninger: marie.kaas.larsen@sl2022.dk

Mød Jesper Dahl

Hvorfor synes du det er fedt at skulle være områdechef for Frivillighed i planlægningen af SL2022?
Jeg brænder for at være med til at sikre de bedst mulige rammer og vilkår for alle de frivillige, der er med til at skabe en helt unik lejr for over 40.000 deltagende spejdere. 
Det er helt fantastisk at få muligheden for at være med til at udvikle noget der er så stort og krævende på tværs af de forskellige spejder korps, og samtidig have det rigtigt sjovt.
Det er super fedt at opleve, at vi alle er spejdere uanset farven på vores uniform eller navnet på vores korps.

Hvad kommer du til at lave i lejrorganisationen?
Sammen med min fantastiske makker Marie skal vi sætte den overordnede retning for dem, der arbejder som frivillig på SL2022. Vi skal være med til at sikre, at det bliver en fantastisk, sjov oplevelse, med ordentlige forhold at være med som frivillig på lejren. Vi kommer bl.a. til at kigge på arbejdsmiljø, aktiviteter for frivillige, HR samt sikre, at de fysiske rammer er i orden. 
Samtidig sidder vi med i Lejrledelsen, hvor vi har indflydelse på de overordnede beslutninger for hele lejren, og kan give og modtage inspiration fra de andre områder, så vi kan sikre, at vi er "Fælles om fremtiden".

Hvad glæder du dig mest til på Spejdernes Lejr 2022?
Jeg glæder mig til mange ting på SL2022, men specielt glæder jeg mig til at se udførelsen af det store arbejde, der bliver lagt forud for lejren. Derudover glæder jeg mig også til at opleve den helt unikke stemning, der er på så stor en lejr, samt lære en masse nye og spændende mennesker at kende.

Hvad er din bedste lejroplevelse?
Der har været rigtig mange, men en af de oplevelser, som jeg husker tydeligst, var med min rover klan i England for at besøge vores engelske venskabsgruppe. Det var en lejr, der bød på alt hvad man kan forestille sig. Kuglelyn igennem lejren, fantastiske vandreture i Peak Distrikt, hygge, sang og fantastiske mennesker. 
Derudover er noget af det er har gjort størst indtryk på mig, både mit 2-perle og 3-perle Gilwell, da disse kurser har været med til at forme den person, jeg er i dag.

Hvad er din yndlings spejderaktivitet?
Det er svært kun at vælge en ting, men jeg er specielt glad for den intime stemning, der somme tider opstår ved både store og små lejrbål. Eller når man vågner op på en lejr lidt før alle andre, og ser solen stå op, imens man nyder en kop kaffe.  

Fakta om Jesper Dahl

Kaldenavn: Dahl
Født (år): 1972
Bopæl: Ishøj 
Spejderkorps (og evt. gruppe): KFUM Spejderne Strandboerne Vallensbæk gruppe 
Stilling i det virkelige liv: Senior IPC System Engineer (Telefoni nørd/udvikler) hos nuuday
Kontaktoplysninger: Mobil: 53390204, Mail: jesper.dahl@sl2022.dk 
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/jesperd/