I denne artikel kan du læse mere om områdecheferne for kommunikation, Jesper og Celine, som er en del af de hundredvis af frivillige, der lægger tusindvis af timer for at sikre, at Spejdernes Lejr 2022 bliver en fantastisk oplevelse.

Mød Jesper og Celine - områdecheferne for kommunikation

Senest opdateret 8. januar 2021

Mød Celine Lilienhoff Jagd

Hvorfor synes du det er fedt at skulle være områdechef for kommunikation i planlægningen af SL2022?
Jeg ser virkelig frem til at være en del af det kæmpe fællesskab, som Spejdernes Lejr er. Vi bliver 40.000 spejdere samlet på Hedeland på tværs af forskellige korps med samme glæde for fællesskab, friluftsliv og udfordringer. Jeg tror på, at vi sammen kan skabe den fedeste spejderoplevelse for en masse børn og unge. Og så synes jeg det er virkelig sejt at være med til at arrangere Nordens største spejderlejr! 

Hvad kommer du til at lave i lejrorganisationen?
Jesper og jeg er områdechefer for kommunikation og kommer til at havde det overordnede ansvar og at sætte retning for kommunikationen før, under og efter Spejdernes Lejr 2022. Vi får virkelig stor hjælp fra frivillige, som laver video, foto, radio, pressearbejde, oversættelse til internationale spejdere, events fx. hos lokale spejdere nær Hedeland, hjemmesiden, sociale medier og har styr på informationen. Det er fx. i kommunikationsområde at informationspakker sendes ud, os der opdaterer Spejdernes Lejrs Facebook og sørger for, at der er radio man kan vågne op til på lejren. 

Hvad glæder du dig mest til på Spejdernes Lejr 2022?
At se lejren blive bygget op og de orange telte fylder hele området. Det bliver så fedt at gå rundt på lejren og se spejderne løber til aktiviteter eller gå på opdagelse i Hedeland. Jeg glæder mig også til, at opleve, hvordan de mange frivillige timer, som jeg og resten af kommunikationsholdet har lagt inden lejren falder i hak i juli 2022. Jeg tror, jeg kommer til at have sommerfugle i maven i en hel uge. 

Hvad er din bedste lejroplevelse?
Kanotur til Sverige med Egtved Gruppe. Det stod ned i stænger 6 ud af 7 dage, men humøret var højt og på magisk vis, var det altid klart vejr om aftenen omkring bålet, hvor vi sang Nattaravn og kiggede ud på søen.

Hvad er din ynglings spejderaktivitet?
En god besnøring til et spisebord, som holder til hele patruljen er fedt. Eller en aften om bålet, hvor mig og spejderne kigger ind i ilden. Eller et stjerneløb, hvor opgaverne er lidt skøre og anderledes, som skal løses i fællesskab. Der er virkelig mange yndlings spejderaktiviteter! 

Fakta om Celine Lilienhoff Jagd

Kaldenavn: Celine
Født (år): 1992
Bopæl (og evt opvækst): Bor på Amager nu, men oprindeligt fra Egtved nær Vejle. 
Spejderkorps (og evt. gruppe): KFUM-Spejderne i Danmark. Jeg er trop- og seniorleder i Virum-Sorgenfri Gruppe
Stilling i det virkelige liv: International konsulent hos DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Kontaktoplysninger: celine.jagd@sl2022.dk, 28104713

Mød Jesper Oehlenschläger

Hvorfor synes du det er fedt at skulle være områdechef for Kommunikation i planlægningen af SL2022?
Der er der rigtig mange gode grunde til. Kommunikationsområdet er (naturligvis) et vanvittigt vigtigt område, fordi det er jo os, der har ansvaret for kommunikationen både inden, under og efter lejren. Det vil sige, at for mange deltagere bliver vores arbejde det første de møder, når de hører om Spejdernes Lejr. Og derfor er det vigtigt, at vi lykkes med at skabe en kommunikation, der kan begejstre, engagere og give os alle sammen noget at glæde os til. Celine og jeg har været så heldige at få en masse erfarne kræfter med om bord, som både er superdygtige, topmotiverede og samtidige skønne mennesker at være sammen med – og det sidste betyder også en del, når vi skal arbejde tæt sammen i de næste 1 ½ år…. Kommunikation betyder egentligt ”at gøre fælles” – og det er vores opgave. At gøre lejren fælles. 

Hvad kommer du til at lave i lejrorganisationen?
Sammen med Celine er jeg områdechef for kommunikation – og det betyder, at vi er dem, der skal sætte den overordnede retning for lejrens kommunikation både internationalt og nationalt. Derudover sidder vi med i lejrledelsen og har altså også medindflydelse på de øvrige områder.  Et super spændende arbejde, som viser hvad det er, vi kan som spejdere, når vi arbejder sammen om et fælles mål – men også hvad det kræver at få et event som Spejdernes Lejr gjort til virkelighed. 

Hvad glæder du dig mest til på Spejdernes Lejr 2022?
Jeg var med i KFUM-Spejdernes Korpslejrudvalg i 2000 – og jeg husker følelsen af at ankomme til lejren nogle dage før lejrstart og vide, at ”nu er det nu”. Nu skulle flere års arbejde, planlægning og snak stå sin prøve. Og samtidig vide, at vi havde så stærkt et hold, at lige meget hvad der næsten kunne ske, så kunne vi klare det. Den oplevelse kan stadig give mig gåsehud på den helt skønne måde 😊 Den følelse får jeg garanteret igen i 2022. 
Derudover glæder jeg mig til at stå sammen med Celine og resten af Kommunikationsholdet til åbningslejrbålet og kunne sige til hinanden ”se, hvad vi har været med til at skabe”…

Hvad er din bedste lejroplevelse?
Alle de store lejre har været fantastiske på hver deres måde. Der er noget helt vildt skønt og energifyldt ved at være så mange spejdere sammen. Men den bedste oplevelse var med min gamle spejdergruppe på en sommerlejr på Læsø, hvor det stormede og regnede så meget en nat, at vi ledere stod og syede ulvenes revnede telte sammen med sisalgarn. Ulvene opdagede selvfølgelig ingenting. Generelt er det de udfordrende oplevelser, der skiller sig ud. Der, hvor vi klarede det sammen på trods af omstændighederne – netop fordi, vi gjorde det sammen! Og så er der ikke ret meget, der slår en sommeraften ved bålet på Houens Odde efter en veloverstået kursusdag 😊

Hvad er din ynglings spejderaktivitet?
Jeg er ret vild med de der første faser i et projekt, hvor der skal ideudvikles og hvor der er plads til de lidt vilde tanker. Det gælder både, når jeg er med i en kursusstab, laver lejr eller noget helt tredje. Og så den der følelse af, at det er nu, vi skal levere – og vi gør det sammen. Mine yndlings spejderaktivitet (og dem er der mange af) er, når vi skaber noget spændende sammen for andre. 

Fakta om Jesper Oehlenschläger

Navn: Jesper Oehlenschläger
Kaldenavn: Jesper
Født (år): 1969
Bopæl (og evt opvækst): Bor i Ishøj, men er oprindeligt fra Hinnerup

Spejderkorps (og evt. gruppe): KFUM-Spejderne i Danmark

Stilling i det virkelige liv: selvstændig grafisk facilitator og underviser

Kontaktoplysninger: jesper.oehlenschlager@sl2022.dk, tlf. 28261611