Orange telte lyser op på lejren

Senest opdateret 25. juli 2022

De er ikke til at tage fejl af. De orange kuppeltelte på bakkedraget i underlejr Høje-Taastrup lyser op blandt spejderteltene og kommer man helt tæt på, genkender mange logoet fra Roskilde Festival. 

Roskilde Festival har doneret telte til de ukrainske spejdere, der besøger Spejdernes Lejr 2022. Foto: Foto: Jakob Skipper

I teltene bor 65 deltagere fra Ukraine. Spejdernes Lejr er lykkedes med at sikre donationer for 600.000 danske kroner til den særlige Ukraine-indsats fra Lauritzen Fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond og Rotary. - Og så har Roskilde Festival doneret telte og soveposer. 

Ukraine er i øjeblikket i verdenens søgelys på grund af den igangværende krig, og spejderlederen Tamila fortæller, at lyden fra helikopteren, der flere gange har fløjet lavt hen over lejren, har gjort mange af spejderne bange. Men de er så glade for at være kommet på lejr og for den hjælp, de har fået blandt andet til at bygge deres spisebord. Raftebyggeri er nemlig ikke noget, de laver hjemme i Kiev. Spejderen Polina siger, at de har mødt så mange hjælpsomme og søde mennesker, siden de kom til lejren. Hun noterer deres navne og hvor hun mødte dem i sit lejrkort. 

Polina fra byen Vyshgorod ved Kyiv i Ukraine inviterer alle til at besøge Ukraine Foto: Foto: Jakob Skipper

Tamila vil gerne invitere alle til at komme forbi deres lejrplads ved de orange telte og tale med dem om Ukraine, som hun er stolt af at komme fra. Polina tilslutter sig invitationen, og giver Spejdernes Lejr og de danske spejdere en stor tak for invitationen til at komme til Danmark. ”Jeg håber, at I også snart får en chance for at besøge Ukraine. Det er et fantastisk og unikt land,” slutter Polina.