Hvis du vil dække Spejdernes Lejr
Foto: Mads H. Danquah
Her kan du finde kontaktoplysninger samt grundlæggende information om lejren til brug for pressen.

Presse

Billeder taget af lejrens fotografer må gerne benyttes, hvis fotografen og Spejdernes Lejr 2017 krediteres.

Journalister er meget velkomne til at deltage på Spejdernes Lejr eller komme på besøg.

Journalister har mulighed for at bo på lejrområdet og benytte arbejdspladser i Medieladen, som Spejdernes Lejr stiller til rådighed. Lejrens foto- og videohold bidrager gerne med at levere billeder til brug i trykte og elektroniske medier efter aftale.

Tast Ingolf Nielsens Vej 15, 6400 Sønderborg ind på GPS'en for at finde frem til lejren i bil.

Spejdernes Lejr kort fortalt

Spejdernes Lejr 2017 forventes at blive Danmarks største spejderlejr. Lejren arrangeres af de fem danske spejderkorps i foreningen Spejderne: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Den bliver afholdt den 22. juli til den 30. juli 2017 på Kær Vestermark i udkanten af Sønderborg i tæt samarbejde med Sønderborg Kommune.

Lejrens vision er “Vi sætter spor” – det gør vi i os selv, hinanden og omverdenen. Det betyder, at lejren skal være et sted, hvor man som spejder udvikler sig, hvor man oplever, at i samlet flok kan man mere – og i forhold til omverdenen, at spejderne bliver bevidste om fx bæredygtighed og fremmede kulturer. Vi vil med andre ord lave en lejr, der ikke bare er stor – den skal også uddanne og udvikle deltagerne.

Under hele lejren bliver der tilbudt aktiviteter for deltagere i alle aldre - hovedmålgruppen for Spejdernes Lejr er 10 til 17-årige.

Lejrens budskab

Spejdernes Lejr er et fælles projekt for alle spejdere i Danmark – og udtryk for en bevægelse, hvor man arbejder tættere sammen. Derfor er lejrens budskab, at Spejdernes Lejr er ”Danmarks stærkeste fællesskab”. Et fællesskab, hvor både spejdere og ikke spejdere er velkomne.

Logoets symbolik

Logoet er en jordklode, der viser både omverdenen og verden.

”Vi sætter spor” er det gennemgående tema – og viser i logoet de spor, vi sætter i os selv, i hinanden og i omverdenen.

Kompasnålen angiver, at vi navigerer og styrer vores liv i den retning, vi mener er bedst for os selv, hinanden og omverdenen.

Nålen kan også associeres med en playknap, som viser os, at vi nu har startet rejsen mod Spejdernes Lejr 2017 og mark­erer starten på nye oplevelser. 

Navnetrækket ”SL2017” skaber klar og tydelig genkende­lighed, som fungerer både lokalt, nationalt og internationalt - og som også kan skabe tydelig branding på sociale medier via #SL2017.

Se flere videoer på vores Youtubekanal - http://www.youtube.com/c/SpejderneslejrDk