Samarbejde skal skabe endnu mere madglæde på lejren

Arla Fonden og Spejdernes Lejr har indgået et samarbejde om at udvikle en kogebog til Spejdernes Lejr 2022. En kogebog med opskrifter, der har fokus på madglæde og smag, og som både er målrettet de mange og spejdere med særlige behov.  

Målet er, at kogebogen skal lægge op til, at det skal være lækker og mættende mad, hvor spejderne skal kunne inddrages i madlavningens processer – lige fra valg af opskrift til den endelige tilsmagning. 

Arla Fonden og Spejdernes Lejr har valgt at indgå et samarbejde, fordi vi tror på, at vi i fællesskab kan fremme madglæde og madlyst gennem indflydelse på og involvering i madlavningen.

Foto: Henrik Barfoed Larsen

I opskriftudviklingen vil både Arla Fonden og Spejdernes Lejr trække på deres mange erfaringer med børn, unge og madlavning. 
Arla Fonden har som Spejdernes Lejr brugbare erfaringer med at involvere børn i madlavningen. Siden 2014 har fonden haft tusindvis af børn på MADlejr på Helnæs og i Højer. MADlejr er en 5-dags lejrskole, hvor 6.-7. klasse elever laver al deres mad i fællesskab, ud fra en eksperimenterende tilgang.  

Erfaringerne viser, at madglæde skabes, når børns interesse for smag, råvarer og madlavning vækkes. Metoden er netop, at eleverne inddrages og får indflydelse på den mad der laves, og derfor vil Arla Fonden i dette samarbejde bidrage med udvikling af opskrifter, som lægger op til, at spejderne får indflydelse på madlavningsprocessen og dermed oplever, at de er med til at udvikle den mad, der skal spises.   

Læs mere om Arla Fonden her