Derfor skal du med på Spejdernes Lejr!
Foto: Morten Clausen

Tag med på Nordens største spejderlejr i 2022

Spejdernes Lejr 2022 bliver den hidtil største spejderlejr i Danmark. Du kan være med til at sikre, at det bliver årets spejderoplevelse.

  • Synes du, at tanken om tusindvis af spejdere, der står sammen og synger fællessang er nice?

  • Synes du, det er sjovt at møde jævnaldrende fra andre lande med samme interesser som dig?

  • Synes du, det er fedt at blive udfordret? Og at overvinde dig selv ved at gøre ting du ikke troede du kunne?

Kan du sige ja til de ovenstående spørgsmål, så er Spejdernes Lejr 2022 helt sikkert noget for dig! For med spejdere fra Danmark og hele verden bliver det nemlig den største og vildeste danske lejr nogensinde.

Når du kommer hjem fra lejren, vil vi gerne have, at du blev udfordret og har udviklet dig som menneske og spejder. Vi vil også gerne have, at du sammen med din gruppe og forhåbentlig sammen med spejdere, du ikke kendte i forvejen, har oplevet, at vi kan mere, når vi løfter i flok. Og endelig skal vi på Spejdernes Lejr hver for sig og sammen tage ansvar for den verden, vi er en del af. Det er præcis, hvad Danmarks stærkeste fællesskab handler om. Ikke bare når vi mødes i Hedeland i sommeren 2022, men også før og efter lejren.

Jo tak, men hvad sker der sådan rigtigt

Den 23. juli 2022 indtager vi spejdere Hedeland Naturpark på Sjælland. Hedeland er et helt særligt naturområde, der har fået lov til at udvikle sig oven på gamle grusgrave fra 60'erne. I efterbehandlingen af grusgravene er der enkelte steder lagt vægt på, at udforme terrænet med jordformer, så man tydeligt kan se, at landskabet er kunstigt skabt. Her kan blandt andet nævnes Vinterrasserne, Amfiteatret og Skibakken.

De første spadestik til lejren er allerede taget, og når det hele står klar til at modtage dig og alle de andre spejdere i juli 2022, vil området være delt ind i fire underlejre. Hver kommune udgør et kvarter i en af underlejrene.

En kort dokumentar om Spejdernes Lejr 2017 som blev afholdt i Sønderborg.

Garanti for store oplevelser

Det er alt det, vi lige nu er i gang med at koge ind til ni toptunede dage med oplevelser, udfordringer, sjov og ballade. Ni dage, som vil skabe et fællesskab og oplevelser for livet.

Du kommer med andre ord ikke til at kede dig, men det havde du nok heller ikke regnet med. Vi glæder os allerede, selvom vi nok også får lidt travlt med at få det hele til at klappe, når vi skal byde dig og tusindvis af andre spejdere velkommen til Spejdernes Lejr 2022 – Danmarks stærkeste fællesskab.

Fakta om Hedeland

  • Hele området er 15km2 stort
  • Hedeland Amfiteater har plads til 3.000 tilskuere
  • Hedeland Ski- og Kælkebakke er 50 meter højt
  • Der findes 350 vilde blomsterarter (heraf 8 orkidéer)