Derfor skal du med på Spejdernes Lejr!
Foto: Morten Clausen

Tag med på Spejdernes Lejr

Events på Spejdernes Lejr 2017:

Mandag er der et event for de 14-17 årige. Fra kl. 19.30 til 22.30 er der koncert. 

Her skal du tage dine venner med, finde solbrillerne frem og gøre dig klar til at synge med på sange fra Pauline og Adam Daniel – ja dem med hits som Drømmefanger og Ta` En Chance. Det bliver en fest og den peaker først, når aftenens hemmelige kunster går på scenen. Et navn, som du helt sikkert ikke vil gå glip af.

Skal du hygge dig med patruljen eller gode venner fra kvarteret, så er det mandag aften, du skal holde dig vågen.

Fredag er det de 10-13 åriges tur til at hygge sig, når filmen er Zootropolis bliver sat på ved scenen. Du kan selvfølgelig tage dine venner med, og fik vi så nævnt, at der ikke kommer til at mangle snacks? Ved scenen er der popcorn nok til, at du kan spise dig mæt to gange.

Filmen begynder kl. 19.00.

Lørdag skal de mindste spejdere til en kæmpe pudekamp på aktivitetspladsen! Her vil 5000 3-10 årige kæmpe om 10.000 flødeboller - det bliver crazy.

Spejdernes Lejr 2017 bliver den hidtil største spejderlejr i Danmark. Du kan være med til at sikre, at det bliver årets spejderoplevelse.

  • Synes du, at tanken om tusindvis af spejdere, der står sammen og synger fællessang er nice?
  • Synes du, det er sjovt at møde jævnaldrende fra andre lande med samme interesser som dig?
  • Synes du, det er fedt at blive udfordret? Og at overvinde dig selv ved at gøre ting du ikke troede du kunne?

Kan du sige ja til de ovenstående spørgsmål, så er Spejdernes Lejr 2017 helt sikkert noget for dig! For med spejdere fra Danmark og hele verden bliver det nemlig den største og vildeste danske lejr nogensinde.

Måske har du allerede hørt det, men vi vil gerne fortælle dig det igen: På Spejdernes Lejr 2017 skal vi sætte spor i os selv, hinanden og omverdenen. Det kan du se helt konkret i lejrens logo, der er formet som en jordklode med spor på kryds og tværs.

Når du kommer hjem fra lejren, vil vi gerne have, at du blev udfordret og har udviklet dig som menneske og spejder. Vi vil også gerne have, at du sammen med din gruppe og forhåbentlig sammen med spejdere, du ikke kendte i forvejen, har oplevet, at vi kan mere, når vi løfter i flok. Og endelig skal vi på Spejdernes Lejr hver for sig og sammen tage ansvar for den verden, vi er en del af. Det er præcis, hvad Danmarks stærkeste fællesskab handler om. Ikke bare når vi mødes i Sønderborg næste sommer, men også før og efter lejren.

Jo tak, men hvad sker der sådan rigtigt

Den 22. juli 2017 indtager vi spejdere Kær Vestermark ved Sønderborg. Vi kommer til at fylde en del, for til daglig bor der 30.000 mennesker i Sønderborg by. Kær Vestermark er et helt særligt naturområde, der tidligere har været brugt som militært øvelsesterræn.

De første spadestik til lejren er allerede taget, og når det hele står klar til at modtage dig og alle de andre spejdere i juli 2017, vil området være delt ind i fem underlejre. Hver kommune udgør et kvarter i en af underlejrene. Hvis du ikke allerede har set, hvilken underlejr din kommune hører til, kan du finde et kort over lejren her.

Spejdere fortæller om en af aktiviteterne på Spejdernes Lejr 2012.

Garanti for store oplevelser

Det er alt det, vi lige nu er i gang med at koge ind til ni toptunede dage med oplevelser, udfordringer, sjov og ballade. Ni dage, som vil sætte sig spor i os for altid.

Du kommer med andre ord ikke til at kede dig, men det havde du nok heller ikke regnet med. Vi glæder os allerede, selvom vi nok også får lidt travlt med at få det hele til at klappe, når vi lige om lidt skal byde dig og tusindvis af andre spejdere velkommen til Spejdernes Lejr 2017 – Danmarks stærkeste fællesskab.

Fakta om Spejdernes Lejr

  • Lejrpladsen bliver 2 x 2,5 km
  • 5.000 af deltagerne kommer fra udlandet
  • Der skal lægges 9,5 kilometer(!) elkabel på lejrpladsen
  • Der bliver 1.000 toiletter