Spejderborgmester spiser rugbrødsmadder på raftebord hos Lyshøj Gruppe

Senest opdateret 2. august 2022

Af Jane Flarup

Rugbrødsmadder med æg, tomat og kødpålæg smager bare bedre ved et bord af rafter. Det måtte Kolding Kommunes borgmester, Knud Langhoff (K), indrømme, da han tirsdag var på et dagslangt besøg på Spejdernes Lejr 2022.

”Jeg er ikke så vild med makrelmadder”, siger borgmesteren, der kommer fra Det Konservative Folkeparti i Kolding. ”Men ellers smager maden bare bedre ude i det fri ved et bord af rafter,” uddyber han.

Knud Langhoff var KFUMspejder fra 1957 til 1967 i Kolding og spejderfærdigheder har præget den 71 årige borgmester fra Kolding for livet. ”Vi lærte at morse og bruge kompas. Vi havde ikke gps eller mobiltelefoner. Jeg kan huske, at vi byggede borde af rafter og engang i mellem satte vi en skrue i og gemte den under besnøringer,” indrømmer han.

Hos Lyshøj Gruppe blev borgmesteren bænket på rafterne sammen med en gruppeledere fra blå og grønne spejdergrupper i Koldingområdet. Uniformen fra spejdertiden i 1950’erne er desværre blevet væk, fortæller han, der har udskiftet slips med et tørklæde fra Spejdernes Lejr 2022 og vandrestøvler for at komme rundt i den store lejr. ”Uniformer og spejdertøj kan noget. Alle bliver lige – uanset hvor rig eller fattig man er, er man lige i en uniform.”

 

Billedtekst:

Koldingborgmesteren forsyner sig med rugbrød, røræg og tomatskiver ved frokosten hos Lyshøj Gruppe på Spejdernes Lejr 2022

 

https://foto.sl2022.dk/?view=search&q=langhoff

Koldingborgmesteren forsyner sig med rugbrød, røræg og tomatskiver ved frokosten hos Lyshøj Gruppe på Spejdernes Lejr 2022 Foto: Jacob Fredegaard Hansen