Foto: Thomas Heie Nielsen
Her kan du finde praktiske informationer om Spejdernes Lejr 2017.

Spejdernes Lejr kort fortalt

Lederinfo

Vi har udgivet tre infopakker, der kan hentes som PDF-fil. Bemærk, at filerne ikke bliver opdateret. Vil du have de nyeste informationer, kan du finde dem på info.spejderneslejr.dk, der altid er opdateret.

Spejdernes Lejr 2017 er Danmarks største spejderlejr. Lejren er arrangeret af de fem spejderkorps: KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Det Danske Spejderkorps, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvigs og bliver afholdt den 22. juli til den 30. juli 2017 ved Sønderborg på Kær Vestermark.

Lejrens fem underlejre er opkaldt efter steder, der er vigtige for Sønderborg. Det er for eksempel underlejrene Slottet og Broen, der er opkaldt efter Sønderborg Slot og Kong Christian den X’s bro.

Visionen for Spejdernes Lejr 2017 er “Vi sætter spor”. Igennem hele planlægningen af lejren har vi fokus på at udvikle en lejr, hvor deltagerne sætter spor i sig selv, hinanden og omverdenen. Under hele lejren bliver der tilbudt aktiviteter for deltagere i alle aldre og hovedmålgruppen for Spejdernes lejr er 10 til 17-årige. Læs mere om aktiviteterne her.

Online infopakke

Alle de praktiske informationer omkring spejderneslejer er samlet på informationssitet info.spejderneslejr.dk.

Kogebog

Spejdernes Lejr 2017 har udgivet en kogebog, som du kan finde her

Kogebog

Hent kogebogen her

Besøg lejren

Forældre og andre interesserede er velkommen til at besøge lejren, og mærke stemningen på Danmarks største spejderlejr. Du kan også prøve et udvalg af aktiviteterne. Det er gratis at besøge lejren, der er åben for alle. Kommer du i bil, er der mulighed for at parkere mod betaling.

På lejren er der mulighed for at købe mad og besøge friluftsbutikkerne 55o Nord og Spejder Sport. Bemærk, at du ikke kan betale med kontanter på lejren. Læs, hvordan du kan betale her.

Aktiviteterne strækker sig langt ud over lejrpladsen. Gågaden vil under Spejdernes Lejr emme af lejrstemning og være centrum for en række aktiviteter udbudt af lokale aktører. Læs mere om Sønderborg her.

Overnatning uden for lejren

Vil du have alle oplevelserne med? Så er det ikke sikkert, at en enkelt dag i Sønderborg er nok. Ønsker du overnatning uden for Spejdernes Lejr, er der flere muligheder, alt efter dine ønsker:

Postkort og pakker

På Spejdernes lejr 2017 kan du sende postkort og godter til en spejder ved at gå ind på lejrens post-shop. Her her kan du skrive brev til spejderen, hvorefter lejrens postcentral sørger for at printe det på et postkort og bringe det ud til spejderen.

Skal din spejderven eller dit barn forkæles lidt, bliver der mulighed for at købe slik, både sundt og det indre sunde, som postcentralen lægger i en kuvert sammen med postkortet.

Kender du en, der har fødselsdag på SL2017? Så kan du benytte dig af muligheden for at bestille en kagemand. Så leverer vi et postkort til spejderen, sammen med en besked om hvor og hvornår kagen kan hentes.

Hjemesiden, hvor du kan bestille post til lejren hedder www.spejderpost.dk og åbner kort inden lejren begynder.

Priser og betaling

Den officielle pris for at deltage i Spejdernes Lejrer afhænger af alder og antallet af døgn på lejren.

Prisen for at deltage i hele lejren er 2.100 kroner for personer, der er fyldt 6 år.

Med i prisen får du deltagelse i lejren, sjove og lærerige aktiviteter, lejrarmbånd, pladsleje, forplejning, brænde, lejrmærket, et åbnings- og et afslutningslejrbål shows, transport til og fra lejren og selvfølgelig masser af skønne spejderminder, du kan tage med dig hjem. Se her, hvad prisen dækker.

Nogle spejdergrupper kan melde en anden pris ud. Det kommer an på, hvordan grupperne vælger at finansiere deltagelsen i lejren.

Ønsker du ikke at benytte lejrens fælles transport, er det muligt at få transportrefusion. Refusion bliver beregnet på baggrund af lejrens udgift til transporten.

Pris for jobbere 

Prisen er den samme for alle over på seks år og derover, uanset om du er jobber, med som leder eller deltagende spejder.

Alle på lejren bidrager til de opgaver , der skal løses, uanset om de er jobbere eller deltagere. Derfor har lejrledelsen valgt, at prisen skal være den samme for både deltagere og frivillige, der bor på lejren.

Derimod koster det ikke noget at deltage i forlejr og efterlejr.

Det er også muligt at deltage i en kortere periode. Deltager du en kortere periode, skal du betale dagspris i stedet.

Frivillige fra lokalområdet

Lejren vil nyde godt af en masse lokale ildsjæle, der gerne vil hjælpe til på lejren, men som foretrækker at bo derhjemme.

Frivillige på lejren, der vælger at bo uden for lejren og derfor ikke bor på lejren skal ikke betale for at deltage. De skal betale gæstepris på parkeringspladsen og har mulighed for at tilkøbe mad eller tage en madpakke med.

Læs mere om deltagerpris i vores online lederhåndbog.

Betaling

For grupper er betalingen for lejren delt i to rater, som betales i april og maj. For jobbere, der ikke betaler gennem en gruppe, udsendes fakturaer i maj måned.

Læs mere om betaling her.

Hvor skal vi bo?

Underlejrenes inddeling

Underlejrene er inddelt i kvarterer. Hvert kvarter udgøres af en kommune. Underlejrene er fordelt efter at antallet af spejdere er så jævnt fordelt som muligt.

Regionernes kommuner er fordelt ligeligt på underlejrene og det tilstræbes at stort set ingen nabokommuner ligger i samme underlejr.

Århus er delt i tre kvarterer, der fordeles i hver sin underlejr.

Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Dragør Kommune og Tårnby Kommune fordeles i fire kvarterer, så Københavns Kommune er repræsenteret i alle 4 underlejre.

Nogle steder ligger flere kommuner i samme kvarter, fordi deltagerantallet nødvendiggør det.

Du kan se et mere detaljeret kort på spejderneslejr.dk/kort.

Fordeling i underlejre

Se hvilken underlejr din gruppe/kreds skal bo i.

Voksne deltagere

Vil du og dine venner deltage i lejren, uden at være en officiel gruppe, kan I tilmelde jer som jobbere. Der findes mange forskellige typer jobs, og jobs af forskellig varighed, og bo i underlejr Øen.

Det er Spejdernes Lejrs holdning, at alle, der bor på lejrpladsen enten er deltagere eller bidrager som jobbere. Der er til gengæld intet krav om, at en jobber skal arbejde fuld tid hele ugen. Du vil kunne bo sammen med dine venner eller familie og yde en indsats, der passer til dine evner og ønsker.

Du kan selvfølgelig også deltage som leder i en spejdergruppe.

Lejrpladsleje

Mange grupper har mulighed for at søge om tilskud til leje af lejrplads (hytteleje) gennem deres lokale kommune.

Det endelige beløb, der kan søges tilskud efter, kan først beregnes efter lejren er afsluttet, og du kan derfor ikke få det præcise beløb at vide endnu.

Der er en forventning om at lejrpladsleje-beløbet for Spejdernes Lejr 2017 vil ligge på 680 kroner pr. person, der deltager på hele lejren. Det skal understreges, at dette beløb kun er forventeligt og først kan fastlægges endeligt, når lejren er gennemført og alle omkostninger er registeret.

Pladslejebeløb pr. dag er:
680 kroner /8 dage = 85 kroner.

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Find mange flere praktiske informationer i vores online lederhåndbog.

Du kan kontakte vores Callcenter på info@sl2017.dk, hvis du har spørgsmål.