Næste udgave af Spejdernes Lejr i 2022 bliver afholdt fra den 23. juli til 31. juli 2022 i naturområdet Hedeland

Spejdernes Lejr offentliggør dato for lejren i 2022

Senest opdateret 9. september 2020

Der skal sættes kryds i kalenderen fra den 23. juli til 31. juli i 2022, hvor Naturpark Hedeland danner rammen for Danmarks største spejderlejr. Spejdernes Lejr har netop offentliggjort datoerne for lejren i 2022, som giver børn og unge fællesskab, friluftsliv og udfordringer.

Næste udgave af Spejdernes Lejr i 2022 samler ca. 40.000 deltagere fra hele verden. Sammen med frivillige, lokale spejdere, kommuner, naboer og lokale foreninger skaber Spejdernes Lejr en midlertidig by for børn og unge, som viser spejder anno 2022 og giver oplevelser for livet. Det hele løber af stablen fra den 23. juli til 31. juli 2022.

Naturpark Hedeland, der ligger på tværs af Greve, Høje-Taastrup og Roskilde, er 1000 hektar og en gammel grusgrav. I området ligger der søer, kanaler, bakker, sletter og skove, som kan skabe helt unikke rammer for fede og skæve aktiviteter for spejdere. 

"Jeg vil sige, at området bedst kan beskrives som vildt råt og vildt roligt. Der er stejle skrænter og tæt skov og krat. Samtidig er der flade sletter, smukke blomster og rolige søer. Alt i alt en perfekt ramme for en spejderlejr, fordi der er så meget variation," siger Lillan Foged, som sammen med Jens Harboe Malskær er lejrchefer for Spejdernes Lejr 2022. 

Både Jens og Lillan har sat et stort kryds i kalenderen og ser utrolig meget frem til, at Hedeland fyldes med spejdere: "Det bliver en helt fantastisk oplevelse at se de første spejdere ankomme forventningsfulde til Hedeland den 23. juli. På det tidspunkt har en masse seje frivillige arbejdet på lejren i små tre år. Men den følelse af fællesskab, som jeg ved, vi skal opleve til første lejrbål, dét glæder jeg mig virkelig meget til," fortæller Jens Harboe Malskær med et kæmpe smil. 

Begge lejrchefer ser frem til, at de sammen med en masse frivillige og resten af lejrledelsen får stablet en fantastisk lejr på benene blandt andet gennem lokale virksomheder og partnerskaber nær Hedeland.