Spejdernes Lejr sætter et spor i Hedeland Naturpark

Senest opdateret 26. juli 2022

”Vi vil aflevere verden lidt bedre end da vi fandt den”, sagde projektleder Grith von Linstow-Knigge, da Spejdernes Lejrs vartegn Læringsspiral søndag blev indviet i Hedeland Naturpark. 

Knap 100 personer overværede indvielsen i ”The Canyon” og blandt dem var medlemmer af Pionerernes Fagforbund, der har været med til at bygge Vartegnet. Pionererne går under pioner-navne, så som ”9 1/2” fra Skive, ”Æ graver” fra Haderslev og Ida fra Aarhus kunne med store smil fortælle, at de fejrer byggeriet med en øl i aften. De sidste 3 uger har alle på byggeriet arbejdet hårdt på at få vartegnet færdigt. Når det har været for varmt, har de holdt pause midt på dagen for derefter at arbejde til det blev mørkt over Hedeland Naturpark. Sidste skrue blev sat i 2 timer og 5 minutter før indvielsen, så der er blevet arbejdet til det sidste. 

Billedtekst: I Læringsspiralens centrum er der placeret en træplatform, udformet som et verdenskort. Foto: Foto: Kurt Stæcker

Vartegnet består af 17 verdensmålshytter, der både giver besøgende i Hedeland Naturpark ly for al slags vejr og sætter fokus på verdensmålene bl.a. gennem interaktive verdensmålsruter i nærområdet.  

I Læringsspiralens centrum er der placeret en træplatform, udformet som et verdenskort. Her vil det være muligt for større grupper at samles og spise deres madpakker.  

”Specielt skoler efterspørger muligheder for at besøge Hedeland Naturpark som naturligt og uden forberedelse kan indgå i undervisningen. Med Læringsspiralen kan Hedeland nu tilbyde en læringsrig destination,” sagde I/S Hedelands bestyrelsesformand Gitte Kronbak Nielsen.  

De fremmødte deltog i et ægte spejderråb: B-R-A-V-O, inden bestyrelsesformanden med en kæmpe spejderdolk skar den røde snor over. 

Formand for Hedeland Gitte Kronborg skærer snoren over til indvielse af vartegnet for SL2022. Foto: Foto: Elena Sofie Møberg/SPEJDERNE