Foto: Christian Bruun
Der er mange spørgsmål, når man skal samle 40.000 spejdere til Spejdernes Lejr. Heldigvis er det nemt at få svar. Det sørger Jack Starche og hans hold af frivillige for.

Jack svarer på dine spørgsmål i lejrens informationscenter

Senest opdateret 15. marts 2022

Hvad koster det at deltage på lejren? Hvilken underlejr skal gruppen bo i, og kan jeg besøge lejren, hvis jeg ikke er spejder? Der er spørgsmål nok, og mere end 700 har allerede fået svar på deres spørgsmål ved at skrive eller ringe til Spejdernes Lejrs informationscenter.

En del af dem har fået svar af Jack Starche. Han er frivillig i informationscenteret og står igen i spidsen for at finde svar på de mange spørgsmål fra spejdere, forældre og de mange andre, som er interesseret i lejren.

- Vores fornemmeste opgave er at være en samlet indgang til lejren, så man kun skal spørge et sted for at få svar på sine spørgsmål om Spejdernes Lejr 2022. Vi har derfor stor kontakt til resten af lejrens udvalg og sender mange mails til andre frivillige for at få svar på spørgsmål, siger Jack Starche, som til dagligt arbejder som kiropraktor.

Klar på telefonen hele døgnet

Selvom arbejdet i informationscenteret ligger et stykke fra arbejdet som kiropraktor, så nyder han opgaverne med at koordinere og banke informationscenteret op at stå. Arbejdet har stået på i mere end et år, hvor der er kommet flere spørgsmål og frivillige, og arbejdet fortsætter til efter lejren.

- I dag er vi små 10 stykker i informationscenteret, men når vi er flest på lejren, skal vi gerne være tre til fire gange så mange, så vi under lejren kan tage telefonen hele døgnet. Efter lejren holder vi også åbent, så vi kan hjælpe med at afklare spørgsmål fra ledere.

Indtil videre holder telefonen i informationscenteret dog kun åben om mandagen fra kl. 19.30 til 20.30, og ellers kan man altid skrive til lejrens informationscenter på info@sl2022.dk. Har du selv fået lyst til at være med på holdet og få en indsigt i Spejdernes Lejr fra den anden side, kan du finde informationscenterets jobopslag HER
 

Facts fra informationscenteret

  • 25% af alle henvendelser er besvaret inden for 4 timer, mens 60% har svar inden for to dage.
  • Indtil videre har informationscenteret besvaret mere end 700 spørgsmål fra spejdere, ledere og partnere.
  • Under Spejdernes Lejr 2022 kan du kontakte informationscenteret og få svar hele døgnet.
  • Ringer du til Informationscenteret på 8111 2022, genkender du måske stemmen, som tager imod dig. Det er Stine Schwennesen, som blandt andet speakede sundhedsmyndighedernes coronaspots til DR.