Foto: Christian Bloch Hansen

Teamspirit og drikkedunkevand i kølervæsken

Senest opdateret 25. juli 2022

75 spejdere fra Brejning Efterskole reparerer bus med teamspirit og drikkedunkevand på vej til Spejdernes Lejr 2022.

75 spejdere fra Brejning Efterskole hev alle team-kompetencerne ud af værktøjskassen, da deres bus brød sammen på vej til Spejdernes Lejr 22 i Hedeland Naturpark. En hurtig spejderaktion med top-, svensk- og fastnøgler sat på rør og slanger i bussens motor, efterfulgt af indholdet af vand fra 75 drikkedunke i kølertanken. Så var bussen klar til at køre videre til lejren

”Det var vores team-spirit, der fik det hele til at lykkes. Vi fiksede det på et par minutter”, siger fem af spejderne, der stod i spidsen for redningsaktionen. 

Bussen med Brejningspejdere fik motorproblemer undervejs til den store internationale Spejdernes Lejr i Hedeland Naturpark på Sjælland. Chaufføren holdt ind på en rasteplads, og mens han ringede til firmaets serviceafdeling for at få assistance, kiggede spejderne ned i bilens motor og opdagede, at en slange til køleren var hoppet af. Det fortæller fem af spejderne, som organiserede aktionen.

”Vi opdagede, at der lå vand på asfalten og at der løb vand ud af bussens motor. Vi fik fat i vores værktøj. Vi har altid rigtig meget værktøj med, så vi kan klare alt. Mens chaufføren snakkede, skruede vi slangen til køleren på og tømte derefter alle vores drikkedunke ned i kølertanken. Det tog ingen tid. Folk var hurtige til at komme med deres vandflasker,” fortæller de fem spejdere, Tobias, Emil, Erik, Mikkel og Aksel.

”Det var let nok. Vi gik ikke i sort. Vi arbejder jo sammen som et team. Chaufføren var meget imponeret,” lyder forklaringen.

Fem spejdere fra Brejning stod i spidsen for en lynhurtig reparation af en bus med topnøgler og drikkedunke. Fra venstre: Mikkel Kalle Nielsen, 17 år; Emil Holmgaard Händer, 17 år; Erik Bugge Konradsen, 17 år; Tobias Sønderholm Pedersen, 17 år. Foto: Lars Blomgren Andersen

Skrevet af Jane Flarup