Foto: Lars Blomgren Andersen
Udgifterne til en sommerlejr kan hurtigt blive store, men I kan sammen i din spejdergruppe, klan eller patrulje gøre mange forskellige ting for at tjene penge og dermed nedsætte deltagerprisen.

Tjen penge i fællesskab

I kan eksempelvis høre jeres kommune, om de har arrangementer, I kan hjælpe med, I kan hjælpe ved forskellige events, samle skrald, sælge fugleneg, julekort eller lodsedler, eller I kan søge fonde om støtte til jeres tur.

Kort sagt er listen lang, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Samarbejde med kommunen

Nogle spejdergrupper har en aftale med deres kommune om at hjælpe til ved en række arrangementer i løbet af året og får et tilskud til sommerlejr i bytte.

Det kan være, at din spejdergruppe kan hjælpe ved tøndeslagning til fastelavn, påske-morgenbrød i bymidten, sommeraktivitet for børnene, skattejagt på biblioteket i efterårsferien eller gløgg og æbleskiver i forsamlingshuset. I kan også høre jeres kommune, om de vil betale jer for at samle skrald.

Tag kontakt til kommunen og hør om der er noget du og din spejdergruppe kan hjælpe med. Det er altid en god idé hvis du selv har forslag til, hvor i kan hjælpe. I kender jeres kompetencer bedre end kommunen, så derfor ved I også selv, hvor I kan gøre en god indsats.

Få mere inspiration her

Giv en hånd til lokale events

På samme måde kan I gå ud i det private, og høre om de kunne bruge en hånd til afvikling af events – eksempelvis som hjælpere til et triatlon, maraton, Sankt Hans bål eller ved de forskellige festivaller. I kan uddele startnumre, hælde vand op, bage og sælge pandekager eller popkorn. Mulighederne er mange.

Se på, hvilke events, der er i jeres lokalområde, og tilbyd dem jeres hjælp.

Prøv en gammel klassiker

Der er naturligvis også de helt klassiske måder at tjene penge på. Det går aldrig af mode at sælge fugleneg, julekort eller lodsedler. Her kan alle gruppens medlemmer være med.

I kan afholde loppemarked eller høstfest. Synes I det er for store arrangementer, kan I i stedet vælge at deltage med en bod til byfesten, hvor I kan lade folk prøve kræfter med spejder-aktiviteter, riste skumfiduser eller blot sælge noget at spise eller drikke.

Søg fonde om tilskud og grej

Der er også mulighed for at  søge forskellige fonde. Her kan I enten søge direkte om penge, eller I kan søge om nyt grej – telte, økser, rygsække og soveposer (hvis der er nogen i gruppen, der ikke selv har råd til det) eller tilskud til transporten specifikt, hvis I har meget langt.

Læs mere om fonde på Det Danske Spejderkorps’ hjemmeside.

Ønsk SL2017 i gave

Med et gavekort til Spejdernes Lejr 2017 kan din familie og venner give dig et tilskud til årets fedeste spejderoplevelse i fødselsdagsgave eller julegave.

Udover at samle penge sammen med din spejdergruppe, klan eller patrulje, kan du også ønske dig et gavekort til lejren.

Med et gavekort til Spejdernes Lejr 2017 kan din familie og venner give dig et tilskud til årets fedeste spejderoplevelse i fødselsdagsgave eller julegave.