To tropspejderes tanker om Spejdernes Lejr 2022

Senest opdateret 29. november 2021

I de forskellige nyhedsbreve, som bliver sendt ud til ledere, tropspejdere og andre der er interesserede, vil der komme en serie af interviews og historier om, hvad spejderne tænker på, når de tænker på Spejdernes Lejr 2022, og hvad de glæder sig til. 

Vi kommer til at høre fra spejdere og ledere, der aldrig har været på Spejdernes Lejr før, og nogle der har været afsted mange gange før. På den måde kan alle spejdere komme i gang med at glæde sig til lejren og begynde at tælle dage.

Johanne, 13 år

Mit navn er Johanne og jeg er 13 år gammel. Jeg kommer fra en spejdergruppe i Hvidovre. 

Har du været på Spejdernes Lejr før?

“Nej, det har jeg aldrig. 

Hvad glæder du dig allermest til?

“Det er svært at sige. Det er jo noget helt nyt. En meget stor spejderlejr, og jeg har kun været på mindre lejre med min gruppe eller distrikt før. Det bliver rigtig spændende, fordi der jo er så mange mennesker, det er et nyt sted, hvor der ikke har været lejr før. Jeg glæder mig rigtig meget til at prøve alle de aktiviteter, der er på Spejdernes Lejr. De er jo nok lidt vildere end dem, man plejer at være på som spejder. Jeg tror det bliver sjovt!

Jeg glæder mig også til at være sammen med alle mine venner og dele oplevelsen med dem. Jeg er lidt spændt på det, men jeg glæder mig til at prøve det. Det er jo ikke alle der får muligheden for at opleve en så stor lejr med så mange mennesker, og så endda fra andre lande. Jeg ved, at min spejdergruppe skal bo sammen med de andre spejdergrupper fra Hvidovre, så det bliver spændende at møde dem og måske lære nogle nye at kende. 

Hvad tænker du, når du hører, at temaet er ”fælles om fremtiden”?

“Måske handler det lidt om, hvordan man skal opføre sig. Når man kun er en person, som prøver at gøre en forskel, så hjælper det jo ikke så meget, i forhold til, hvis man er mange der gør det. Jeg tænker måske også noget med naturen. Vi skal jo begynde at tage os mere sammen og hjælpe klimaet. For eksempel skal vi udlede mindre CO2 og køre i elbiler og sådan noget, så vi faktisk har en fremtid, og så de næste generationer har en fremtid. 

“Der er også det med fattigdom – det er også vigtigt. Man kan donere ting og ikke spilde ens penge. Man kunne måske få et SOS-Børneby-barn i gruppen. Man kan prøve at hjælpe mennesker med at få et godt liv.

Har du en ide til, hvad der kunne være sejt at lave på lejren eller op til lejren, som ligger inde under temaet?

“Måske kunne man have snakke om, hvordan man gør en forskel til spejdermøderne. I min trop har vi haft fokus på verdensmålene, hvor vi havde et nyt verdensmål, hver gang vi var til spejder. Så hørte vi en historie om de enkelte verdensmål, som skulle inspirere, og så lavede vi aktiviteter, som passede til det verdensmål. Så vi har på en eller anden måde faktisk allerede haft fokus på det, og sådan noget kunne man godt prøve igen. Det var i hvert fald en god måde at nå omkring de ting, som kan gøre verden til et bedre sted. 

Iselin, 12 år

Jeg hedder Iselin, jeg er 12 år, og jeg kommer fra samme spejdergruppe som Johanne. Det er også første gang, jeg skal på Spejdernes Lejr 2022. 

Hvad glæder du dig allermest til?

“At møde nogle nye mennesker. Man kan måske finde nogle, som har samme interesser som en, altså udover spejder. Nogle der er sjove. Jeg har ikke hørt så meget om lejren, bare at der er virkelig mange mennesker.

Hvad tænker du, når du hører, at temaet er ”Fælles om fremtiden”?

“Jeg tænker lidt klima, miljø og FN’s verdensmål. At vi kun kan udføre de verdensmål, hvis vi alle arbejder sammen. 

Har du en ide til, hvad der kunne være sejt at lave på lejren, op til lejren eller efter lejren, som ligger inde under temaet?

“Man kunne måske høre hvad spejderne gerne vil arbejde videre med og blive ved med at gøre. Det kunne være noget vi prøver på lejren, som man så kan lave mere af, hjemme i gruppen. Man kan også tage nogle af spejdermærkerne, som er gode for miljøet, f.eks. svanemærket.