Ungdomsøen på besøg

Senest opdateret 28. juli 2022

Af Mads Christensen

mads.christensen@sl2022.dk

 

Frivillige fra ungdomsøen besøgte i onsdag Spejdernes Lejr for at gøre spejderne opmærksom på, at Ungdomsøen også er spejdernes, og at spejderne kan bruge øen og øens faciliteter.  

”Jeg tror, det er gået lidt i glemmebogen, at Spejderne – sammenslutningen af Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig – er en af partnerne bag ungdomsøen. Derfor møder vi op her i dag for at reklamere lidt for øen og dens muligheder”, siger frivillig i Ungdomsøen Mariann Libak Burup.  

Ungdomsøen er det tidligere ”Flakfortet”, der nu er ompdannet til et projekt, et fristed, et mødested og et fællesskab skabt af unge, for unge og med unge, men alle aldre er velkomne til at besøge øen. Oprindeligt var det en gruppe unge spejdere, der fik idéen om at købe øen og gøre den til en ungdomsø. Lige siden er det forskellige grupper af unge, der har sat retningen for Ungdomsøen. 

Ungdomsøen blev købt i 2015 af Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden, som en gave til hele den danske ungdom. I dag er øens primære drift støttet af Nordea-fonden mens flere af. øens projekter bliver støttet af en lang række fonde, samarbejdspartnere og betalende gæster. 

Under besøget fortalte de frivillige spejderne om ungdomsøen, og heldige spejdere kunne vinde et shelterophold på øen, hvis de kunne fiske en bamse i et badebassin. 

Mariann Libak Burup er klar til konkurrencen Foto: Mads Christensen