Besøg spejdernes lejr
Foto: Ulrik M. Eriksen
For nogen vil et besøg på Spejdernes Lejr være ren nostalgi, for andre et første møde med spejderbevægelsen. Uanset om du kommer for at besøge en ven eller et familiemedlem eller blot for at opleve lejrstemningen, så er du meget velkommen til at komme og opleve Danmarks stærkeste fællesskab på helt tæt hold.

Besøg lejren

Senest opdateret 16. maj 2022

Spejdernes Lejr arbejder tæt sammen med det lokale politi, ambulance- og brandberedskab - sidstnævnte havde endda tid til vandkamp med spejderne på Spejdernes Lejr 2012. Foto: Mads H. Danquah

Besøg Lejren

Spejdernes Lejr er en fælles spejderlejr for de fem spejderkorps i Danmark. Titusindvis af spejdere vil derfor samles i Hedeland Naturpark, der ligger jord til nordens største spejderlejr. En lejr, som ingen spejder vil gå glip af.

På Spejdernes Lejr bor spejderne i telt, sover i sovepose og tilbereder mad over bål. I løbet af lejren er spejderne på aktivitet sammen med deres spejderkammerater hjemme fra gruppen, andre spejdere fra hele Danmark – og endda spejdere fra andre lande. Lejren byder på hundredvis af forskellige aktiviteter og events for spejdere i alle aldre – og gæster kan også deltage i aktiviteter og events.

På Spejdernes Lejr kan du som gæst opleve spejderlivet, når det er allerbedst. Det er nemlig noget helt specielt, når så mange spejdere er samlet på lejr. Her oplever spejdere og gæster et meningsfuldt fællesskab og ser resultatet af mange spejdere, der arbejder sammen for at få sjov lejr.

Praktisk

Spejdernes Lejr er en åben lejr, som alle kan besøge alle dagene fra klokken 8 til 22, og det er gratis at besøge lejren i løbet af dagensom gæst.

Under lejren vil vi sørge for, at stille transport til rådighed for deltagerne fra trafikale knudepunkter. Så snart, at vi har infrastrukturen på plads, vil der komme flere informationer om dette på denne side.

Find et foreløbigt kort over Spejdernes Lejr 2022 her - du kan også finde et kort, hvor kommunernes placering er angivet her

Ankomst

Den besøgende kan ankomme til Hedeland Naturpark med tog og bus, bil eller på cykel. Vi stiller 7.000 parkeringspladser til rådighed under lejren og her vil det koste 50 kroner i døgnet at parkere, men vi opfordrer til at for så vidt muligt at bruge offentlig tranport til lejren og gå fra Hedehusene station.

  Dyr er ikke tilladt på lejren

  Spejdernes Lejr 2022 er som udgangspunkt dyrefri. Det vil sige, at det er ikke tilladt at have dyr på lejren. Det gælder på hele lejrens område, hvorfor det heller ikke er tilladt at have dyr i gæstelejren. Dog er det med undtagelse af servicehunde, som har et arbejdsmæssigt formål.
  Det vil ikke være muligt at få sine dyr passet, mens man opholder sig på lejrområdet.

  Bo på Gæstelejr

  Er du forældre, pårørende, spejderven eller lignende, som ikke har mulighed for at deltage i Spejdernes Lejr 2022, vil det være muligt at opleve lejren alligevel. Hvis man ønsker at besøge og opleve lejren, kan man nemlig bo i vores gæstelejr. Gæstelejren er placeret ved siden af Underlejr Greve og som beboer i gæstelejren er man velkommen til at udforske og opleve hele lejrområdet. Se det foreløbige kort over lejren her

  Bookning af plads

  Fra slutningen af foråret vil det være muligt at booke plads på gæstelejren med telt, campingvogn, camp-let eller autocamper i 1-7 nætter i løbet af lejrperioden. Bookningen sker via lejrens tilmeldingssystem, som I kan finde informationer om her

  Ankomst til gæstelejren er muligt mellem kl. 9.30 og 21.00.

  Biler skal holde på parkeringspladsen, for at give så meget plads til overnatningspladser som muligt.

  Der vil være mulighed for badeforhold og toiletfaciliteter på lige fod med deltagerne på lejren.

  Priserne, der ses nedenfor er uden forplejning. Der henvises til lejrens restauranter, caféer og boder for forplejning.  

  Priser

  Prisen for overnatning i gæstelejren er pr. enhed pr. nat 275 kroner. Prisen for tilslutning af strøm er pr. døgn 25 kroner (dette vil dog være af begrænset kapacitet)

  Som voksen beboer i gæstelejren ses det derudover, at der ydes en ressourceindsats på mindst 1 time pr. døgn. 

  Attraktioner i nærområdet

  Top attraktioner i Roskilde/Lejre

  I samarbejde med VisitFjordlandet har vi fået lavet en liste over attraktioner, som er et besøg værd.

  Derudover har de også lavet en 48 timers guide til Roskilde og en 72 timers guide til i og omkring Hornsherred. Hvis du leder efter et godt sted at spise nær lejren, så er der en oversigt HER

  Bo på Taastrup Park Hotel

  Du har også muligheden for at overnatte på Taastrup Park Hotel, hvor vi har fået en fordelagtig pris for folk, der gerne vil have en lidt mere komfortable ferie, mens de besøger deres familie på lejren.

  Her kan du spare 30% på en overnatning for to personer i delt dobbelt- eller twin værelse. Prisen er DKK 765 ,- inkl. Morgenmad, Wi-Fi, parkering samt kaffe/the. Rabatten er fratrukket.

  Tilbuddet er gældende i uge 29, 30, 31 i 2022.

  Der er mulighed for at benytte vaskemaskine, dette aftales med receptionen under opholdet.

  For at benytte tilbuddet bedes i kontakte hotellet direkte på tlf. 4371 1819 eller e-mail info@tphotel.dk og oplyse koden SPEJDERNES LEJR 2022

  For yderligere information omkring hotellet, se vores hjemmeside www.tphotel.dk