Ikke spejder? Kom på lejr alligevel…
Foto: Jon Kristensen
Spejdernes Lejr er Danmarks stærkeste fællesskab – men det er ikke kun for spejdere. Alle er velkomne til at deltage i lejren på lige fod med spejderne – uanset om I er et fodboldhold, der vil på en anderledes sommeroplevelse eller om du gerne vil være frivillig.

Tag med på Spejdernes Lejr

Senest opdateret 9. september 2020

Tusindvis af spejdere fra ind- og udland. Hundredvis af fede aktiviteter der giver oplevelser, udfordrer og udvikler. Tusinder af dedikerede frivillige, der sørger for at lejren fungerer – det er opskriften på Spejdernes Lejr 2022. Vi kalder lejren for Danmarks stærkeste fællesskab – men det er ikke kun et fællesskab for spejdere.

Spejderne inviterer alle til at deltage i lejren og vil gøre, hvad vi kan for at skabe en oplevelse for livet uanset om man kan binde et råbåndsknob eller ej.

Nedenfor kan du se, hvordan du kan deltage, hvis du ikke er spejder.

 

Spørgsmål?

Hvis du vil vide mere om deltagelse på Spejdernes Lejr for ikke-spejdere kan du kontakte os på info@sl2022.dk

Deltag på samme vilkår som spejderne

Hvis jeres forening har lyst til at prøve en anderledes oplevelse i sommerferien, så er Spejdernes Lejr noget for jer. Alle foreninger, der arbejder børn og unge kan deltage på lejren. Den største målgruppe er de 10 til 17-årige. Men der er aktiviteter og oplevelser uanset om man knapt kan gå eller er 100 år. Det vil sige, at for eksempel en gruppe FDF’ere, et fodboldhold eller en skakklub kan deltage.

 

Spejdernes Lejr er ikke bare en stor lejr. Lejrens vision er, at vi arbejder med spejdernes værdier omkring Fællesskab, Friluftsliv og Udfordringer. Det gør vi blandt andet gennem en række fede aktiviteter, som udfordrer og udvikler deltagerne. Det kan være gennem oplevelser, hvor man overvinder grænser og udvikler sig som person. Det kan også være i form af opgaver, der skal løses som hold og som udvikler gruppens fællesskab. Derudover vil der også være aktiviteter med fokus på omverdenen – det vil sige aktiviteter med fokus på samfund og verden omkring os i form af bæredygtighed og socialt ansvar.

Du kan læse mere om aktiviteterne på lejren her >>
 

Man deltager på samme vilkår som spejderne. Det vil sige, at I selv medbringer grej, overnatter i telte og laver mad i det fri over bål. Der skal være voksne ledere med. Grupper, der ikke er spejdere, vil blive koblet sammen med en spejdergruppe fra jeres lokalområde, som kan hjælpe jer med forberedelserne og give gode råd om det praktiske på lejren. Men I skal være indforstået med, at I som udgangspunkt selv sætter telte op, laver mad og så videre.

Det er muligt for forældre og andre pårørende at besøge jer på lejren.

Lejren er delt ind i underlejre, hvor I kommer til at bo sammen med de øvrige tilmeldte fra jeres kommune.

 

Bliv frivillig

Du kan høre mere om mulighederne for at give en hånd på lejren ved at maile til info@sl2022.dk eller melde dig som frivillig her >>

Hvis du vil give en hjælpende hånd

Har du lyst til at give 40.000 spejdere en oplevelse for livet? Så meld dig som frivillig (også kaldet ”jobber”) på Spejdernes Lejr. For at få lejren til at fungere vil tusindvis af frivillige give en hånd med alt fra at passe iskiosken til at sørge for at strøm og vand fungerer. De fleste af dem er spejdere – men der er også masser af muligheder for at give en hånd, hvis man er lokal eller bare gerne vil være en del af så stor en event.

Der er brug for mange forskellige kompetencer og opgaverne varierer fra få timer til hele dage – der er med andre ord en opgave for de fleste.

Hvis du vil bo på lejrpladsen indgår du på samme vilkår og til samme pris som spejderne. Overnatter du ikke på lejrpladsen er det gratis at være med.

Har du lyst til at være frivillig under lejren? Så send os en e-mail til info@sl2022.dk g beskriv, hvad du godt kunne tænke dig at give en hånd med til.

Børneattest

Dansk lovgivning kræver, at voksne, der arbejder frivilligt med børn, skal have en børneattest. Derfor indhenter lejren børneattester på alle voksne jobbere. Det foregår efter tilmelding.