Besøg spejdernes lejr
Foto: Timmi Bjørnestad Nielsen
For nogen vil et besøg på Spejdernes Lejr være ren nostalgi, for andre et første møde med spejderbevægelsen. Uanset om du kommer for at besøge en ven eller et familiemedlem eller blot for at opleve lejrstemningen, så er du meget velkommen til at komme og opleve Danmarks stærkeste fællesskab på helt tæt hold.

Besøg lejren

Senest opdateret 26. juli 2022

Besøg Lejren gratis

Spejdernes Lejr er en fælles spejderlejr for de fem spejderkorps i Danmark. 32.000 spejdere vil derfor samles i Hedeland Naturpark, der ligger jord til nordens største spejderlejr.

På Spejdernes Lejr bor spejderne i telt, sover i sovepose og tilbereder mad over bål. I løbet af lejren er spejderne på aktivitet sammen med deres spejderkammerater hjemme fra gruppen, andre spejdere fra hele Danmark – og endda spejdere fra andre lande. Lejren byder på hundredvis af forskellige aktiviteter og events for spejdere i alle aldre – og gæster kan også deltage i nogle aktiviteter og events.

På Spejdernes Lejr kan du som gæst opleve spejderlivet, når det er allerbedst. Det er nemlig noget helt specielt, når så mange spejdere er samlet på lejr. Som gæst er du velkommen til at gå ind i lejren og få dig en oplevelse af spejderlivet anno 2022.

Top fem ting du kan gøre som gæst på lejren

Vi har samlet lidt gode råd og en oversigt over nogle af de mest oplagte ting, som du kan gøre på lejren. Læs listen her

Praktisk

Spejdernes Lejr er en åben lejr, som alle kan besøge alle dagene fra klokken 8 til 22. Der er gratis adgang til lejren i løbet af dagen som gæst. Under lejren vil infrastrukturen omkring lejren i samarbejde med politiet være ændret, bl.a. vil enkelte veje være lukket, mens andre bliver ensrettede. Find et kort over Spejdernes Lejr 2022 her. Du kan få et gratis gæstekort ved deltagerparkeringen eller i lejrens Informationstelte.

Ankomst

Som gæst kan man ankomme til Hedeland Naturpark med tog og bus, bil eller på cykel.

Med bus kan tage bus 224 fra Hedehusene og stå af ved Tingstien. Fra Roskilde kan du tage bus 600S og stå af i Tune og her skifte til bus 224. Udover offentlig transport til lejren stiller vi 7.000 gæsteparkeringspladser til rådighed under lejren. Parkering på gæstelejren koster 100 kroner i døgnet, som betales via MobilePay. Læs mere om trafik og transport til og fra lejren her, og se den anbefalede rute til gæsteparkering under parkeringsafsnittet.

Det er desuden muligt at køre det sidste stykke til lejren med Hedelands Veteranbane, se denne artikel på veteranbanens hjemmeside for køreplaner og stationsoversigter.

Kommer man gående eller på cykel, kan man navigere efter Tranemosevej 2, hvor man finder lejrens hovedindgang.

Mad på lejren

Der vil være mulighed for masser af kulinariske oplevelser på lejren. På Spejdertorvet er der udover en række butikker også bygget restauranten Panorama samt flere foodtrucks med blandt andet indisk og spansk-inspireret mad. Derudover kan man flere steder købe kaffe, is og andre fornødenheder. Det vil også være muligt at købe mad i underlejrene, som er dér, hvor spejderne bor i telte.

Læs mere om restaurant Panorama her, hvor du bl.a. kan forudbestille et bord til dig og din familie.

Prøv en spejderaktivitet - det er gratis

På lejren er der over 150 såkaldte drop-in aktiviteter. Disse aktiviteter er for spejdere såvel som gæster, der har lidt tid til overs. Drop-in aktiviteterne inkluderer alt fra aktiviteter med Vicki Knudsen fra DR-programmet '1 døgn, 2 hold, 3 dyr' til 'En bid af naturen i Hedeland' og 'en aften i Troperne'. I kan finde en liste over disse aktiviteter her

 

  Uregelmæssig togtrafik under lejren

  Banedanmark har meldt ud, at de vil foretage sporarbejde på visse togstrækninger i Hedeland Naturparks nærområde.

  Sporarbejde mellem Roskilde og Ringsted

  Strækningen vil være spærret i perioden 16.7-8.8. Der vil være indsat togbusser i nævnte periode-

  Sporarbejde mellem København H og Høje Taastrup

  Strækningen vil være spærret for fjern- og regionaltog i perioden 4.7-25.7.

  Læs mere her

  Cykler på Spejdernes Lejr 2022

  Det er muligt at transportere sig rundt på lejrområdet i ikke-eldrevne cykler. Men da der er mange børn og unge med på lejren, så anbefaler vi at gøre det i roligt tempo og ikke med motion for øje.

  Parkering

  Vi forventer 60.000 gæster på lejren og har derfor oprettet 7.000 midlertidige parkeringspladser. For at undgå spærrede veje (sikkerhedshensyn) og bilkøer, anbefaler vi derfor at følge de nedenstående rutevejledeninger.

  Gæsteparkering

  Hvis du besøger lejren som gæst, så skal du køre til gæsteparkeringen ved Brandhøjvej 268, 2640 Hedehusene. Vær opmærksom på, at på ankomst (23. juli) og afrejse (31. juli) dagene, vil det ikke være muligt at benytte gæsteparkeringen.

  NB: Det koster 100 kr pr. dag at bruge disse pladser. Beløbet skal betales via MobilePay og skilte med yderligere informationer findes på parkeringspladsen.

  For at undgå vejafspærringer og lange køer, anbefaler at køre til gæsteparkeringen via Hedehusene by. Se billede nedenfor.

  På og afsætning

  Der etableres et såkaldt "Kiss and good bye"-område på deltagerparkeringen. Her er det muligt at sætte en deltager af og sige hurtigt farvel, og derefter køre afsted igen. Du finder deltagerparkeringen på Stærkendevej 252, 2640 Hedehusene. Se den anbefalede rute nedenfor

  Skejser - en kontantløs lejr

  Spejdernes Lejr er kontantfri - både for deltagere og gæster. Alle deltagere har derfor et armbånd med chip, som fungerer som betalingsmiddel. Det kalder vi Skejser. Du kan som gæst købe et gæstekort, som du kan bruge i lejrens butikker, supermarked, caféer, restaurant mv. Læs mere om skejser og opret en konto her

  Du køber gæstekortet med kreditkort eller MobilePay hos Skejser i Informationsteltet ved Administrationsbyen, eller ved det først kommende salgssted fra gæsteparkeringen. Skejser-informationen holder åbent alle dage kl. 08:00-20:00. 

  Dyr er ikke tilladt på lejren

  Spejdernes Lejr 2022 er som udgangspunkt dyrefri. Det vil sige, at det er ikke tilladt at have dyr på lejren, inklusiv gæstelejren. Dog er det med undtagelse af servicehunde, som har et arbejdsmæssigt formål.
  Det vil ikke være muligt at få sine dyr passet, mens man opholder sig på lejrområdet, heller ikke for gæster/dagsgæster.

  Bo på Gæstelejr

  Er du forældre, pårørende, spejderven eller lignende, som ikke har mulighed for at deltage i Spejdernes Lejr 2022, vil det være muligt at opleve lejren alligevel. Hvis man ønsker at besøge og opleve lejren, kan man nemlig bo i vores gæstelejr. Gæstelejren er placeret ved siden af Underlejr Greve og som beboer i gæstelejren er man velkommen til at udforske og opleve hele lejrområdet. Se det foreløbige kort over lejren her

  Bookning af plads

  Fra mandag den 20. juni vil det være muligt at booke plads på gæstelejren med telt, campingvogn, camp-let eller autocamper i 1-8 nætter i løbet af lejrperioden.

  Bookningen sker via lejrens tilmeldingssystem, som I kan finde her  - Du kan finde en vejledning til at booke din overnatning her

  Ankomst til gæstelejren er muligt mellem kl. 12.00 og 20.00. 

  Afrejse senest kl.12.00 på afrejsedagen. 

  Biler skal holde på parkeringspladsen, for at give så meget plads til overnatningspladser som muligt. 
  Der vil dog være et begrænset antal P. Pladser på Gæstelejren. 

  Der vil være mulighed for badeforhold og toiletfaciliteter på lige fod med deltagerne på lejren. 
  Priserne, der ses nedenfor er uden forplejning. Der henvises til lejrens restauranter, caféer og boder for forplejning.   

  Priser

  Prisen for overnatning i gæstelejren er pr. enhed pr. nat 275 kroner. Prisen for tilslutning af strøm er pr. døgn 25 kroner (dette vil dog være af begrænset kapacitet)

  Som voksen beboer i gæstelejren ses det derudover, at der ydes en ressourceindsats på mindst 1 time pr. døgn. 

  Attraktioner i nærområdet

  Top attraktioner i Roskilde/Lejre

  I samarbejde med VisitFjordlandet har vi fået lavet en liste over attraktioner, som er et besøg værd.

  Derudover har de også lavet en 48 timers guide til Roskilde og en 72 timers guide til i og omkring Hornsherred. Hvis du leder efter et godt sted at spise nær lejren, så er der en oversigt HER

  Attraktioner i Høje-Taastrup

  Høje-Taastrup Turistforening har lavet denne flyer om mulighederne i deres kommune under lejren.

  Attraktioner i Greve

  I Greve kommune, er det blandt andet værd at fremhæve:

  Bo på Taastrup Park Hotel

  Du har også muligheden for at overnatte på Taastrup Park Hotel, hvor vi har fået en fordelagtig pris for folk, der gerne vil have en lidt mere komfortable ferie, mens de besøger deres familie på lejren.

  Her kan du spare 30% på en overnatning for to personer i delt dobbelt- eller twin værelse. Prisen er DKK 765 ,- inkl. Morgenmad, Wi-Fi, parkering samt kaffe/the. Rabatten er fratrukket.

  Tilbuddet er gældende i uge 29, 30, 31 i 2022. Der er mulighed for at benytte vaskemaskine, dette aftales med receptionen under opholdet. For at benytte tilbuddet bedes i kontakte hotellet direkte på tlf. 4371 1819 eller e-mail info@tphotel.dk og oplyse koden SPEJDERNES LEJR 2022

  For yderligere information omkring hotellet, se vores hjemmeside www.tphotel.dk