Fællesskab, friluftsliv og udfordringer
Foto: Jon Kristensen
I dagene fra den den 23. juli til den 31. juli 2022 flytter omkring 40.000 spejdere fra Danmark og udlandet til naturområdet Hedeland mellem Høje Taastrup, Greve og Roskilde Kommune.

Om Spejdernes Lejr

Spejdernes Lejr er med tusindvis af deltagere fra ind- og udland Nordens største spejderlejr. Lejren er arrangeret af de fem danske spejderkorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig og vil blive afholdt i Hedeland Naturpark fra den 23. til 31. juli 2022. Læs mere om lejrgrundlaget for Spejdernes Lejr 2022 her

De fem spejderkorps står bag organisationen Spejderne som afholder Spejdernes Lejr 2022 i tæt samarbejde med Høje Taastrup, Greve og Roskilde Kommune og tusindvis af frivillige spejdere.

Det er tredje gang, at Spejdernes Lejr afholdes som et tværkorpsligt samarbejde. I 2017 blev Spejdernes Lejr afholdt i Sønderborg Kommune og i 2012 lå den i Holstebro.

I 2017 blev Spejdernes Lejr afholdt i Sønderborg Ved Kæret

Friluftsliv, Fællesskab og Udfordringer

Deltagerne på lejren vil gennem aktiviteterne opnå solide personlige kompetencer, lære at indgå i alle slags relationer og lære at tage ansvar for fællesskabet. Spejderne vil gennem fællesskab og samarbejde i spejderarbejdet også udvikle sig til at blive ansvarlige mennesker, der bidrager til demokratisk udvikling. Spejdernes Lejr 2022 vil blive afholdt under temaet "Fælles om fremtiden" som sætter fokus på de store og nære fællesskaber og hvordan man kan bidrage til disse.

Aktiviteter

På lejren vil der være aktiviteter for alle børn og unge mellem 6 og 23 år, der vil kunne vælge mellem massevis af forskellige aktiviteter. Derudover vil der også være en række aktiviteter som er målrettet spejderledere, voksne og besøgende. Hvis du kunne tænke dig at være med til at udvikle aktivitetsområdet eller har en konkret idé til en aktivitet, så kan du kontakte områdecheferne for Aktiviteter og Events. Læs mere om Aktiviteter og Events her >>