Ofte stillede spørgsmål

På denne side har vi samlet nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet. Hvis du ikke finder det ønskede svar her, så er du altid velkommen til at skrive til Informationscenteret med dit spørgsmål på info@sl2022.dk.

Hvordan bliver jeg frivillig på Spejdernes Lejr 2022?

Spejdernes Lejr er bygget af frivillige, og der er stor mulighed for at blive en del af lejrorganisationen, som planlægger, bygger og afholder lejren.

Alle frivilligjobs bliver slået op i lejrens opgavebank her.

Skulle der ikke være et job, som passer dig, eller du vil tilbyde din hjælp indenfor andre områder, kan du altid søge via linket "Har ikke fundet et konkret job" også står vi klar til at tage dialogen.

Læs mere om at blive lejrfrivillig her

Hvordan kommer det til at foregå med betaling?
Kan jeg have mit kæledyr med på lejren?

Spejdernes Lejr 2022 er som udgangspunkt dyrefri. Det vil sige, at det er ikke tilladt at have dyr på lejren. Det gælder på hele lejrens område, hvorfor det heller ikke er tilladt at have dyr i gæstelejren. Dog er det med undtagelse af servicehunde, som har et arbejdsmæssigt formål.

Det vil ikke være muligt at få sine dyr passet, mens man opholder sig på lejrområdet.

Hvad er tankerne om corona?

Spejdernes Lejr er selvfølgelig opmærksom på den globale COVID-19-pandemi. Vi overvåger situationen og er løbende i dialog med korpskontorer og Dansk Ungdoms Fællesråd, som følger udviklingen tæt.

I sommeren 2022 er der dog intet, som tyder på, at vi ikke skulle få lov til at gennemføre lejren som forventet. Derfor fortsætter planlægningen af lejren, og vi arbejder fortsat ud fra, at vi kan afvikle en sikker lejr i sommeren 2022.

Siden foråret 2021 har planlægningen været i fuld gang med virtuelle møder. I dag er mere end 1.000 frivillige i gang med alt fra planlægning af lejrområde og aktiviteter til budget og infopakker.

Du kan løbende følge planlægningen af lejren ved at holde dig opdateret på lejrens hjemmeside.

Hvilken underlejr skal min gruppe bo i?

Den endelige fordeling af kommuner i underlejrene findes i informationspakke 3, som du finder her.

Lejren består af fire underlejre:

  • Underlejr Høje-Taastrup
  • Underlejr Greve
  • Underlejr Roskilde
  • Hjælperlejren Hedeland

I hjælperlejren Hedeland bor alle lejrfrivillige, mens underlejrene Høje-Taastrup, Greve og Roskilde bliver befolket af deltagerne og deres grupper. 

Hvor finder jeg lejrens informationspakker?

Spejdernes Lejr udgiver en række Informationspakker, som er et digitalt hæfte, der samler informationer om Spejdernes Lejr fra lejrens seks udvalg.

Du kan læse informationspakkerne på Spejdernes Lejrs hjemmeside under Hvis du er leder.

Hvad er transportrefusionen for Spejdernes Lejr 2022?

Ønsker gruppen - eller enkelte deltagere fra gruppen - ikke at benytte fællestransporten til Spejdernes Lejr, kan man få refusion for den del af deltagerprisen, som udgør transport.

Satserne findes på vores hjemmeside her

Hvor finder jeg information om Spejdernes Lejr 2022?

Du kan læse mere om lejren ved at besøge vores hjemmeside.

Her kan du blandt andet læse vores informationspakker, nyheder om lejren og tilmelde dig som lejrfrivillig. På siden Følg os kan du også tilmelde dig lejrens nyhedsbrev.

Er det lykkedes dig at finde på et spørgsmål du ikke finder svar på her på siden, er du altid velkommen til at skrive til Informationscenteret med dit spørgsmål på info@sl2022.dk eller ringe om mandagen i tidsrummet 19:30-20:30 på 8111 2022.

Aktivitetstilmelding

Hvordan tilmelder vi os til aktiviteter?

Aktivitetstilmeldingen åbner d. 15. juni kl. 12. Det er de tilmeldingsansvarlige (det vil sige gruppeledere, medlemsansvarlige og kassere), der kan lave aktivitetstilmeldingen for gruppen.

I aktivitetskataloget kan I finde alle aktiviteter, og det vil der fremgå, om aktiviteten kræver tilmelding eller er en drop-in aktivitet.

I finder aktivitetskataloget lige her: https://spejderneslejr.dk/aktivitetskatalog

Nedenfor finder I en vejledning til, hvordan I laver aktivitetstilmeldingen.

Hvordan besøger jeg Spejdernes Lejr?

Gæster, både pårørende og andre nysgerrige, er alle dage velkomne på lejren. Du kan læse mere om hvordan du kan besøge os, på denne side for BESØGENDE.

Hvodan kan jeg betale i butikkerne på lejren?

På Spejdernes Lejr benytter vi det der hedder Skejser. Det er en kontantfri løsning, som gør det nemt og sikkert for alle deltagere og gæster at betale i lejrens butikker.

Du kan læse mere om Skejser her.

Hvordan kommer jeg til lejren?

Som deltager og lejrfrivillig:

Kan man enten benytte sig af fællestransporten eller selv sørge for transport. Du kan læse mere om hvordan man kommer til lejren som deltager her: Transport til lejren.

Som gæst og besøgende:

For gæster er der mulighed for at parkere på gæsteparkeringen, Brandhøjvej 268, 2640 Hedehusene. Vær opmærksom på, at gæsteparkeringen ikke er åben d. 23/7 og d. 31/7. Det koster 100 kr. at parkere på gæsteparkeringen. Læs mere om gæsteparkering her.