Derfor må dit barn ikke gå glip af Spejdernes Lejr
Foto: Ulrik M. Eriksen
Nogle forældre har sendt deres børn på talrige lejre - for andre er det første gang. Her finder du overordnet information om lejren, så du trygt kan sende dit barn afsted.

Forælder

Spejdernes Lejr er en fælles spejderlejr for de fem spejderkorps i Danmark. Til sammen bliver vi tusindvis spejdere, når vi mødes i Sønderborg i 2017. Det bliver med andre ord Danmarks største spejderlejr. En lejr, som dit barn ikke må gå glip af.

På Spejdernes Lejr bor spejderne i telt, sover i sovepose og laver mad over bål. Alt sammen med hjælp fra din spejders spejderleder. I løbet af ugen er spejderne på aktivitet rundt på den store lejr sammen med deres spejderkammerater hjemme fra gruppen, andre spejdere fra hele Danmark – og endda spejdere fra andre lande. I alt byder lejren på cirka 200 forskellige aktiviteter.

Spejdernes Lejr arbejder tæt sammen med det lokale politi, ambulance- og brandberedskab - sidstnævnte havde endda tid til vandkamp med spejderne på Spejdernes Lejr 2012. Foto: Mads H. Danquah

På Spejdernes Lejr kommer dit barn til at opleve spejderlivet, når det er allerbedst. Det er nemlig noget helt specielt, når så mange spejdere er samlet på lejr. Lejrområdet er lidt større, end man er vant til hjemmefra, lejrbålene foregår på en kæmpe scene og aktiviteterne er lige det sjovere og noget lidt andet, end man plejer at opleve på spejderlejr.

Det er en oplevelse for livet. En oplevelse, som vil sidde i kroppen i mange år bagefter. Her oplever dit barn et meningsfuldt fællesskab og ser resultatet af mange spejdere, som arbejder for en sjov lejr.

  Postkort og pakker

  På Spejdernes lejr 2017 kan du sende postkort og godter til en spejder ved at gå ind på lejrens post-shop. Her her kan du skrive brev til spejderen, hvorefter lejrens postcentral sørger for at printe det på et postkort og bringe det ud til spejderen.

  Skal din spejderven eller dit barn forkæles lidt, bliver der mulighed for at købe slik, både sundt og det indre sunde, som postcentralen lægger i en kuvert sammen med postkortet.

  Kender du en, der har fødselsdag på SL2017? Så kan du benytte dig af muligheden for at bestille en kagemand. Så leverer vi et postkort til spejderen, sammen med en besked om hvor og hvornår kagen kan hentes.

  Hjemesiden, hvor du kan bestille post til lejren hedder www.spejderpost.dk og åbner kort inden lejren begynder.

  Besøg dit barn på SL2017

  Har du også lys til at være med til at opleve Danmarks største spejderlejr, skal du selvfølgelig ikke holde dog tilbage fra at besøge Spejdernes Lejr og sønderborg.

  Vil du have alle oplevelserne med? Så er det ikke sikkert, at en enkelt dag i Sønderborg er nok. Ønsker du overnatning uden for Spejdernes Lejr, er der flere muligheder, alt efter dine ønsker.

  Tilmelding

  Det er lederne i hver enkelt spejdergruppe, der står for at samle tilmeldinger ind, hvorefter de melder spejdergruppen til samlet. Har du spørgsmål til tilmelding, skal du spørge dit barns spejderleder, da spejdergrupper tilrettelægger deres tilmeldinger forskelligt.

  Prisen

  Prisen for lejren er 2.100 kroner. Den dækker over alle måltider, aktiviteter og transport til og fra lejren. Når lejrprisen er betalt, kan du trygt sende dit barn af sted uden at skulle spekulere på flere omkostninger udover lommepenge. Nogle spejdergrupper kan melde en anden pris ud. Det kommer an på, hvordan grupperne vælger at finansiere deltagelsen i lejren.

  Har du spørgsmål til lejren, så kan du tale med dit barns spejderleder eller skrive en mail til Spejdernes Lejr callcenter på info@sl2017.dk.

  Du kan som forælder også deltage på Spejdernes Lejr. Der er også aktiviteter og muligheder for udvikling selvom man er voksen. Video om voksenaktiviteter på Spejdernes Lejr 2012.