Lav den fedeste aktivitet til SL2022
Foto: Morten Clausen
Har du altid drømt om at lave den fedeste spejderaktivitet, der både er sjov, udfordrende og lærerig? Så er det nu, du skal række hånden i vejret.

Aktiviteter til Spejdernes Lejr 2022

Hvad skal der ske, når 40.000 spejdere samles på Spejdernes Lejr fra den 23. juli til den 31. juli 2022 i naturområdet Hedeland? Frivillige i Aktiviteter og Event er i fuld gang med at løse denne opgave ved at skabe spændende, sjove og udfordrende aktiviteter og events.

Planlægningen er allerede i gang – og du er velkommen på holdet!

Spejdernes Lejr’s vigtigste mål er at give spejdere i alle aldre en fantastisk spejderoplevelse, som gør børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer. Vi arbejder på at skabe aktiviteter som giver plads til forskellighed og skaber nye fællesskaber. Aktiviteter der er sjove såvel som udviklende, og som kan give små som store en personlig aha-oplevelse.

Har du en god idé til en aktivitet?

Vær med til at lave skæve, sjove, fantastiske og udfordrende aktiviteter for en masse spejdere på SL2022!

Lige nu søger vi særligt efter:

 • En partner- og sponsorat ansvarlig der hjælper os med at holde overblikket og skabe nogle fede aktivitetsmuligheder i samarbejde med eksterne aktivitetspartnere
 • En økonomiassistent der kan hjælpe vores økonomiansvarlige med alt fra at sørge for at pengene passer til at godkende bilag og holde styr på økonomien
 • En kommunikationsansvarlig der skal brede alle vores fede aktiviteter ud i spejderland
 • En frivillighedsansvarlig der sammen med vores anden frivilligansvarlige skal hjælpe med at skabe gejst, opkvalificere vores egenskaber og give de frivillige gode rammer at arbejde under
 • En sekretær der skal skabe gode mødefaciliteter, hjælpe med referater og understøtter aktivitetsfolkene

Skriv til emma.christensen@sl2022.dk for at høre mere

Spejdernes Lejr får aktiviteter for alle aldre. Foto: Jan Vestergaard

Hvilke aktiviteter er der på Spejdernes Lejr 2022?

Fælles for alle aktiviteter er, at de tager udgangspunkt i lejrens tema: Fælles om fremtiden

Når vi siger, at temaet skal være en del af aktiviteterne, mener vi, at:

 • aktiviteterne skal UDVIKLE DELTAGERENES OPMÆRKSOMHED på ansvarlighed og på fordelen ved at være beredt
 • deltagerne gennem aktiviteterne skal OPLEVE ET FÆLLESSKAB
 • deltagerne gennem deres handlinger skal MEDVIRKE TIL AT SKABE EN BEDRE VERDEN – det kan være for dem selv, nogen de holder af, lokalområdet eller noget helt fjerde

Med udgangspunkt i Hedeland Naturpark og de tre omgivende kommuner – Høje Taastrup, Greve og Roskilde – vil der blive udviklet aktiviteter for alle aldersgrupper. Lige nu er det kun fantasien som sætter grænser. Målet er at have alle former for aktiviteter, der viser, hvad det betyder at være spejder anno 2022.

På Spejdernes Lejr 2022 arbejder vi desuden med at skabe en temadag samt to grendage, ligesom der også vil være et område med aktiviteter for alle over 17 år. Information om aktiviteterne bliver opdateret løbende nedenfor, efterhånden som brikkerne bliver lagt på plads.
 

FællesHEDEN

På FællesHEDEN tager du afsted sammen med din gruppe og resten af din underlejr. Sammen skal I opleve, hvordan 'fælles om fremtiden' ser ud i aktivitetsform. Aktiviteterne vil være meget alsidige, og alle aldre kommer til at prøve aktiviteter, de aldrig har prøvet før.

Børne-event

På Børne-event dagene kommer der skrald på aktiviteterne. Gør dig klar til en dag, hvor du sammen med din klan/trop/patrulje skal prøve nye ting og møde en masse andre spejdere på din egen alder.

Beyond the Box

Du skal med på Beyond the Box, hvis du kan svare “JA!” til følgende spørgsmål:

 • Er du 16 år eller derover?
 • Vil du hellere være på en fed aktivitet end at vaske op?
 • Vil du møde 2499 andre spejdere på Spejdernes Lejrs største aktivitet?
 • Er du klar til at teste dine grænser sammen med nye og gamle venner?
 • Skal du være med til at grine og have det sjovt, mens du prøver nye og spændende udfordringer? Er du god til at tænke ud af boksen?

Så husk at tilmelde dig og dine spejdervenner til Beyond the Box, som foregår tirsdag. Det bliver kæmpe fedt, og vi glæder os til at ‘Boxe’ rundt med jer!

Valgfrie Aktiviteter

Blandt de Valgfrie Aktiviteter kommer der både tilmeldingsaktiviteter og drop-in aktiviteter, på samme måde som I sikkert allerede har prøvet på Spejdernes Lejr i 2012 og i 2017. Der kommer til at være alskens forskellige aktiviteter. Der vil derudover være aktiviteter i Greve Marina og Roskilde by. Vi glæder os til at løfte sløret for tilmeldings-aktiviteterne i 2022.

ScoutOut

ScoutOut er et område for de ældste spejdere, hvor de kan prøve traditionelle spejderaktiviteter med et tvist og hygge med deres spejdervenner.

Aldersspecifikke dage

Nogle af aktiviteterne er delt ind i alder. Der kommer blandt andet en aldersspecifik dag for de 12-17-årige, hvor der kommer skrald på aktiviteterne. Aldersinddelingen er en guide til ledere, som selv kan vurdere, hvad deres spejdere skal/kan deltage i. 

Gør jer klar til en dag, hvor I sammen med jeres klan/trop/patrulje skal prøve nye ting og møde en masse andre spejdere på egen alder.

Hvordan bliver jeg en del af Aktiviteter og Events?

Vi har altid brug for flere til at hjælpe os med at skabe den bedst mulige oplevelse for deltagerne på Spejdernes Lejr 2022. Hvad enten du selv har en konkret idé, du vil føre ud i livet eller gerne vil give en hånd med, der hvor vi har brug for det, så er du mere end velkommen til at blive medlem af lejrorganisation her ved at udfylde formularen her.

Har du en idé til en aktivitet? Læs mere om aktiviteterne i denne aktivitetspjece.

Vi tror på, vi lykkes med at gøre Spejdernes Lejr til verdens bedste spejderlejr, fordi vi er et stærkt fællesskab!
 

Adventurespejd er en fast del af Spejdernes Lejr. Her ses et sammendrag fra SL2017 i Sønderborg.

Aktivitetsudvalget er klar til at gøre din idé til virkelighed

Hvis du har en god idé til en aktivitet eller event til Spejdernes Lejr 2022, men er lidt usikker på, hvordan idéen skal udføres? Bare rolig, Aktiviteter og Events står klar til at hjælpe med at gøre idéen til virkelighed.

Alle tovholdere for aktiviteter og events vil få tilbudt sparring, hvad enten det er til at tænke ud af boksen eller sikre, at aktiviteten overholder sikkerhedsmæssige krav. Derfor har Aktiviteter og Events både oprettet et kvalitetsteam såvel som et materiale- og logistikteam, der står klar til at hjælpe.

Hvor kan jeg tilmelde mig aktiviteterne?

Vi arbejder på højtryk med at planlægge aktiviteterne til deltagerne på Spejdernes Lejr 2022, men du kan endnu ikke tilmelde dine grupper til aktiviteterne. Så snart dette er muligt, så vil det være synligt på denne side.

I første omgang arbejder vi på at lave et aktivitetskatalog, som du vil kunne finde her på siden, så snart det er klart.
 

Refleksion og åndelighed på Spejdernes Lejr 2022

Refleksion og åndelighed får en central placering på lejrpladsen. Deltagerne på Spejdernes Lejr 2022 har forskellige traditioner for at arbejde med refleksion og åndelighed. På Spejdernes Lejr 2022 kommer der derfor til at være spændende refleksionsaktiviteter, der beskæftiger sig med alt lige fra vores fælles fremtid til selvudvikling og ens personlige forhold til åndelighed.

Det bliver muligt at møde det åndelige gennem aktiviteter, der enten har et kristent, muslimsk eller ikke-religiøst udgangspunkt. Der vil altså både være aktiviteter med og uden forkyndelse, og der er plads til nysgerrighed og til at lære mere om andres tro eller livssyn.

Fordybelsesmateriale til grupperne

Fordybelsesmaterialet til Spejdernes Lejr 2022 er tiltænkt alle og består af små historier med tilhørende refleksionsspørgsmål. Fordybelsesmaterialet kan bruges ude i grupperne både før, under og efter lejren. Selve historierne er skrevet af forfatter og salmedigter Iben Krogsdal, som også har skrevet lejrsalmen.

Alle spejdere, uanset korps, vil kunne bruge materialet, da det kan tilpasses de enkelte gruppers ønsker. Der vil nemlig blive tilbudt refleksionsmateriale af både ikke-forkyndende, kristen og muslimsk karakter, så grupperne selv kan vælge, hvad de vil bygge ovenpå historierne.

Fortælling 1: Om mod af Iben Krogsdal

Læs fortællingen om mod her af Iben Krogsdal

Lejrsalme for SL2022

På Spejdernes Lejre er der tradition for en lejrsalme som spreder god stemning, fællesskabsfølelse og godt humør. Til Spejdernes Lejr 2022 er salmen skrevet af Iben Krogsdal og melodien af Jesper Gottlieb

Du kan høre sangen her

Tekster og melodier til lejrsangen